Simone's Kitchen

Zomer fit challenge: wie doet er mee?

Bikini tijd!

Nou ja, niet dat het weer nou echt roept om bikini’s maar dat even terzijde… Ik had al verklapt vorige week dat ik een gesprek heb gehad met een personal trainer en dus hard aan de slag ga om fit te worden. En om nog een extra stok achter de deur te hebben dacht ik; ik roep iedereen gewoon op om met me mee te doen. Niet dat jullie nu allemaal een personal trainer moet inhuren maar sporten kan ook op een andere manier. Die keus is aan jou.

Ik ben deze week begonnen met twee keer in de week naar de sportschool. Dat is nog niet met de PT want die is op vakantie, maar ik heb wel al een schema gekregen om mee aan de gang te gaan. Cardio is (nog) beperkt tot alleen de fiets maar ik hoop op termijn ook weer te kunnen spinnen. Rustig opbouwen eerst maar.

Mijn doel is in totaal 25 kilo kwijt raken. Vetpercentage moet een heel stuk naar beneden (is nu 48,7% !) en ik wil me gewoon fitter voelen. Die bikini is niet zo belangrijk. Haha.. Bovendien heb ik meer de badpak leeftijd maar je snapt het idee denk ik. 🙂

canstockphoto25855162

Die 25 kilo gaat natuurlijk een tijd duren dus we beginnen met doel 1 en dat is 500 gram tot een kilo per week afvallen. En minimaal twee keer in de week sporten.

Ik ga elke week verslag uitbrengen op zaterdag (middag) hoe de week eruit zag. Wat goed ging en wat niet goed ging… Wat ik heb gedaan en wat ik niet heb gedaan. De highs en lows dus…

Wil jij ook fit de zomer in (of uit) en heb je ook een bepaald doel voor ogen? Misschien kunnen we elkaar allemaal steunen. Laat jouw doel achter in een comment en je kunt ook hier elke week doorgeven hoe je ervoor staat. Samen is altijd makkelijker als alleen!

Qua voeding heb ik een heel schema meegekregen en in eerste instantie best een strenge aanpak. Ik mag 1200 kcal per dag. (weinig!!!)  Dat is overigens gebaseerd op nul activiteit. Mijn Fitbit synchroniseert met de app die ik gebruik en zodra ik bijvoorbeeld heb gewerkt mag ik al snel een calorietje of 300 extra. Het gaat er ook vooral om dat ik bewuster omga met dat wat ik mijn mond inschuif. Ik weet wel wat gezond is en wat niet, maar die stok achter de deur werkt goed hoor! Het is geen voorgekauwd dieet; alleen een richtlijn voor de hoeveelheid koolhydraten/eiwit/vet en de totale calorieën. Ik ben nogal eigenwijs (haha) maar ga me zeker proberen in het begin een beetje aan die richtlijn te houden.

Volgende week – tijdens de eerste update – zal ik ook eerlijk mijn begin gewicht opbiechten. Maar dat is best een dingetje dus ik moet me nog even mentaal voorbereiden, maar van struisvogel politiek is nog niemand beter geworden toch?

Dus… wie doet er mee?

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

 1. Lis

  Ehm…. Telt t ook als ik probeer gezond-achtig te eten zodat ik in de kleding blijf passen die ik heb meegenomen? Dat is al best een uitdaging op zich hier down under ?
  En ondertussen natuurlijk heel veel lopen naar alle bezienswaardigheden. (En hier in Sydney afgelopen dagen veel trappen op en neer!)
  En blijf ik trouw je blog lezen en je aanmoedigen!

 2. Avatar

  Ik ga je volgen en doe ook gelijk mee want ik heb een stimulans nodig. Ik ben gestopt met roken en ben nu 5 kg aangekomen. Oooo zul je denken, maar ik ben vroeger heel dik geweest en dat wil ik dus echt niet meer. Die 5 kg moet er sowieso af en wil dus zeker niet meer aankomen. Het lastige bij mij is dat ik al niet snoep of zoet drink etc. Van een sportschool krijg ik pukkeltjes dus ik probeer 3 x in de week te gaan zwemmen. Succes voor ons allen die mee gaan doen

 3. Avatar

  Uh ik was al redelijk goed bezig ( ok dit weekend even niet), maar ga eind volgende week op vakantie dus denk dat het na die vakantie ook echt weer nodig is om weer goed in het gareel te komen en blijven 🙂

 4. Avatar

  Hallo Simone,
  Ik ga je volgen hoor! Ben benieuwd hoe je dat gaat doen, ik vind het altijd lastig om het lang vol te houden. Als koken en bakken je hobby (of zelfs je werk) is..
  Onlangs ben ik met medicatie gestopt, medicatie die als bijwerking ‘gewichtstoename’ had. Hopelijk gaat het me lukken om met o.a. jouw tips nu weer wat kilo’s kwijt te raken. Een kilo of 10 graag…
  Groet,
  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!