Eiermuffins met gekarameliseerde ui
Glutenvrije eiermuffins met gekarameliseerde ui. Lekker om te maken en mee te nemen als snackje voor onderweg of als onderdeel van je maaltijd. De eiermuffins zijn vegetarisch maar je kunt ze ook makkelijk maken met lekker uitgebakken spekjes erin.
Eiermuffins met gekarameliseerde ui
Ik hou enorm van dit soort muffins. Ze zijn makkelijk om te maken en lekker veelzijdig ook. Deze uienmuffins nemen iets langer in beslag dan bijvoorbeeld deze eiermuffins maar de gekarameliseerde uien geven ze wel echt iets extra’s!
Hou dus rekening met de extra tijd voor het maken van de gekarameliseerde uien. Ik gebruik hiervoor drie grote uien en snij deze in ringen. Je hebt ongeveer 10 minuten nodig om de uien lekker langzaam te bakken. Zet de pan vooral niet te hoog want je wilt geen verbrande uien. Langzaam garen is in dit geval het beste.
Met balsamico
Vlak voor het einde van de baktijd van de uien voeg je nog wat balsamico aan de pan toe en bakt dit nog even mee. De balsamico zorgt voor een nog lekkerder smaak, maar kun je eventueel ook weglaten. Niet iedereen is fan van balsamico. Wil je toch dat lekkere zoete smaakje, dan kun je in plaats daarvan bijvoorbeeld een lepeltje honing toevoegen. Ook lekker!
Siliconen vormpjes
Dit soort muffins zijn het beste om te bakken in siliconen muffin vormpjes. Ik kan niet meer zonder. Sowieso voor glutenvrije muffins is dat echt het allermakkelijkste. Ze laten goed los en spuit of smeer je ze in met een klein beetje olie dan vallen ze al haast uit het vormpje als je het omdraait. Ideaal dus.
Verder is het een kwestie van afbakken in de oven en even laten afkoelen. Ik bewaar de eiermuffins met gekarameliseerde ui vervolgens in een afgesloten bak in de koeling voor maximaal 2-3 dagen. Je kunt ze zowel koud als warm eten!
Eiermuffins met gekarameliseerde ui
Materiaal
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde of verse bieslook
- peper en zout
- 3 uien in ringen gesneden
- 1 el kokosolie
- 1 el balsamico optioneel
Hoe maak je de eiermuffins met gekarameliseerde ui
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de uien rustig tot deze goed glazig en zacht zijn. Voeg er eventueel een eetlepel balsamico aan toe om ze lekker sticky te maken.
- Verdeel de ui over de muffinvormpjes.
- Mix de eieren met de amandelmelk, de gedroogde kruiden en peper en zout naar smaak.
- Verdeel het met een lepel over de uien in de vormpjes en bak in de oven voor 20 minuten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.