Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Nagerechten

Als je me vraagt welke categorie recepten ik de leukste vind om aan te werken, dan kom ik al snel uit op de categorie met dessert recepten. Niet alleen is het leuk om een maaltijd af te sluiten met een knaller van een dessert, maar het is ook leuk om te maken.

Nagerechten recepten

Voor het maken van recepten voor nagerechten kan ik echt helemaal losgaan. Van een romige pannacotta tot een pavlova of een super snel dessert wat je in 5 minuten op tafel zet. Ik vind het allemaal lekker.

Eerlijk gezegd eet ik alleen een dessert op speciale momenten om te voorkomen dat ik elke dag al dat lekkers ga zitten eten. Maar je vindt hier wel genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan met de lekkerste nagerechten recepten.

Recepten voor het toetje

Jaren geleden deed ik een cursus koken en de chef die les gaf werd altijd boos als we het hadden over het toetje. Want je maakte geen toetjes recept maar een dessert recept! Ik moet zeggen dat dat er een beetje ingeramd is, maar toetje is wel nog steeds de gangbare naam voor iets wat je ’toe’ eet.

Welk nagerecht ga je maken?

Als je aan de slag gaat met de nagerechten denk dan goed na welke je gaat maken voor welke gelegenheid. Wat is je hoofdgerecht en welk dessert zou daar goed bij passen.

Heb je een zwaar hoofdgerecht met veel room en kaas bijvoorbeeld, dan is het verstandiger om te kiezen voor een wat lichter nagerecht. Je wilt ook niet dat je gasten van tafel rollen in plaats van lopen. Hou daar dus rekening mee.

Heb je een wat lichter hoofdgerecht dan kun je vervolgens prima kiezen voor een nagerecht met wat meer body en bijvoorbeeld veel room en slagroom zoals een tiramisu.