Simone's Kitchen

Whole30 recepten

Wil jij in 30 dagen je leven veranderen? Kijken of er voeding is waar je minder goed op reageert? Dan is het doen van een whole30 absoluut een aanrader.

Wat is Whole30?

Het Whole30-dieet is een voedingsplan dat is ontworpen om je eetgewoonten te resetten en je lichaam te helpen gezonder te worden. Het programma duurt 30 dagen en richt zich op het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen die mogelijk een negatieve invloed hebben op je gezondheid en welzijn.

Op deze pagina vind je allemaal Whole30 recepten om je wat inspiratie te geven tijdens deze 30 dagen!

Welke voedingsmiddelen mag je tijdens Whole30 niet eten?

Tijdens het Whole30-dieet zijn de volgende voedingsmiddelen niet toegestaan:

  • Granen en graanproducten: tarwe, gerst, rogge, haver, maïs, rijst, quinoa en producten die deze granen bevatten, zoals brood, pasta, ontbijtgranen en koekjes.
  • Peulvruchten: bonen, linzen, kikkererwten, soja en pinda’s, evenals alle producten die deze bevatten, zoals tofu of hummus.
  • Zuivelproducten: melk, kaas, yoghurt, room, boter en andere zuivelproducten.
  • Suiker en kunstmatige zoetstoffen: dit omvat geraffineerde suiker, honing, ahornsiroop, agave, zoetstoffen zoals stevia, en alle andere zoetstoffen.
  • Bewerkte voedingsmiddelen: alle voedingsmiddelen die zijn bewerkt, zoals hotdogs, salami, bacon, ingeblikt voedsel, sauzen, dressings en andere kant-en-klare producten.
  • Alcohol: alle alcoholische dranken zijn niet toegestaan.
  • Additieven en chemische stoffen: dit omvat kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Tijdens het Whole30-programma worden natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen aangemoedigd, zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, groenten, fruit, noten, zaden en gezonde vetten zoals avocado’s, olijfolie en kokosolie. Dat zijn ook precies de ingrediënten die je in de Whole30 recepten op Simone’s Kitchen tegenkomt.