Simone's Kitchen

Zelf een barbecuesaus maken

Zelf een makkelijk barbecuesaus maken

Snelle barbecuesaus

Met een beetje mazzel blijft het de hele week nog heerlijk barbecueweer dus tijd om mijn overheerlijke barbecuesaus met je te delen. Hij is supersnel te maken (kost je echt niet meer dan 15 minuutjes) en is vrij van toegevoegde suikers. Natuurlijk heb je wel een beetje zoetstof nodig dus ik gebruikte daar dadels voor.

De saus doet het bij veel barbecue gerechten erg goed. Denk aan een lekker stukje kip, vlees of bij gegrilde groentes. Allemaal heerlijk.

Je kunt het van tevoren klaarmaken en maximaal twee weken bewaren in de koelkast in een schone afgesloten pot.

Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke barbecue recepten? Check dan vooral de pittige kipspiesjes of de dorade van de gril!

Suiker

Heb je wel eens gekeken naar de hoeveelheid suiker die er in een standaard barbecuesaus zit? Dat is echt redelijk schandalig. Het is vaak zelfs het eerste ingredient dat genoemd wordt op de lijst. En voor het geval je dat nog niet wist: als je kijkt naar de lijst met ingrediënten op een etiket dan is het eerstgenoemde ingredient het grootste bestanddeel en dan aflopend in volgorde van percentage. Een barbecuesaus met suiker als eerste ingredient is dus vooral veel zoet.

Zelf maken

En aangezien zelf maken sneller is dan naar de supermarkt rennen om een fles te kopen (aangenomen dat je alle ingrediënten voor de saus in huis hebt natuurlijk. Haha) is het een goed idee om het lekker zelf te maken! En deze homemade barbecuesaus is ook nog eens lekkerder dan die mierzoete saus uit de winkel!

Snelle barbecuesaus
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Snelle barbecuesaus

Deze barbecuesaus is klaar in 15 minuten en is heerlijk! Dit recept maakt ongeveer 300-400 ml
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 400 ml

Ingrediënten

  • 300 gr tomatenpuree
  • 100 ml kokend water
  • 3 el appelciderazijn
  • 3 medjool dadels fijngesneden
  • 1/2 el kokosolie
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 uipoeder
  • 2 el kokosnoot aminos

Instructies

  • Doe de tomatenpuree, kokende water, de appelciderazijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden.
  • Draai de ingrediënten in de blender glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon zodat alles goed wordt vermengd. Zet het tomatenpuree mengsel apart
  • Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op medium vuur. Voeg de mosterdpoeder, de gerookte paprika, uienpoeder en de kokosnoot aminos toe en roer tot het gaat geuren. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  • Haal het pannetje van het vuur, voeg het tomatenpureemengsel toe en roer goed. Voeg 150 ml water toe, zet het pannetje terug op het vuur en laat het zachtjes koken met de deksel er schuin op (het spettert nogal dus zoner deksel zit je keuken onder de tomatenprut) tot de saus de gewenste dikte heeft. Houd er rekening mee dat de saus wat dikker wordt als deze is afgekoeld.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schep in een schone afsluitbare pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!