Pompoenpannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

Lekker zoete pompoenpannenkoekjes die eigenlijk geen extra suiker nodig hebben om van zichzelf al lekker zoet te zijn. Perfect als ontbijt of om mee te nemen voor onderweg.

Pompoen, pompoen, wat moest ik toch zonder je doen… Nou ja dat is wat overdreven maar ik ben echt wel fan van pompoen. Mocht je daar nog aan twijfelen dan moet je maar eens een kijkje nemen bij alle recepten met pompoen Dan zie je wel dat ik er elk jaar geen genoeg van kan krijgen.

Natuurlijk kun je pompoen tegenwoordig het hele jaar door verkrijgen. Deze pompoenpannenkoekjes kun je dus net zo goed in maart maken als in oktober, maar de herfst is voor mij toch nog steeds het pompoenseizoen bij uitstek.

Maken van de pompoenpannenkoekjes

Voor het maken van de pompoenpannenkoekjes gebruikte ik in dit geval een beetje amandelmeel voor de smaak. Ik vind dat zelf erg lekker en de pannenkoekjes worden er iets steviger van.

Ben je allergisch voor noten dan kun je er ook voor kiezen om in plaats daarvan het amandelmeel weg te laten en de pompoenpannenkoekjes te maken met alleen het ei en de pompoen (en de specerijen natuurlijk) Worden ze dan te lastig om te keren? Voeg dan een eetlepel arrowroot of tapioca toe om ze weer wat beter te binden.

Overigens lukt het wel zonder de extra toevoegingen maar zoals alle glutenvrije pannenkoekjes moet je dan wel echt voorzichtig zijn met omkeren. Ik vond ze erg lekker met amandelmeel dus dat heb ik zo gelaten.

Serveren en bewaren

Je kunt de pompoenpannenkoekjes goed bewaren voor 2-3 dagen in de koeling en meenemen als lunch of snack. Ik serveer ze met eenvoudig wat kokosrasp en vers fruit, dus je hebt er geen extra zoetstof voor nodig. Wil je dat nu wel dan kan je er natuurlijk prima lekker wat honing of ahornsiroop overheen doen.

Ik heb trouwens wel eens iets oudere pannenkoekjes opgepiept in het broodrooster. Dat is best een lekker idee en ze worden er ook nog eens extra krokant van.

Deze pompoenpannenkoeken met kokos zijn ook erg lekker (niet glutenvrij)

Pompoenpannenkoeken

Pompoenpannenkoekjes

Nog geen review

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt of om koud mee te nemen als lunch. Ben je allergisch voor noten dan kun je ze ook prima zonder het amandelmeel bakken. Ze zijn dan wel iets zachter dus hou daar rekening mee met het formaat van de pannenkoekjes.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

6 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gr pompoenpuree
  • 30 gr amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • kokosolie om te bakken
  • Serveren met geraspte kokos kokosyoghurt en honing of ahornsiroop

  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoekjes bij elkaar met een garde. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak de pannenkoekjes tot ze gaar zijn.
  • Serveer met wat honing, kokosyoghurt of ahornsiroop en wat geraspte kokos voor eroverheen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.