Simone's Kitchen

Supersnelle tomatenketchup zonder suiker

Tomatenketchup zonder suiker zelf maken | simoneskitchen.nl

Zelf tomatenketchup maken zonder suiker

Alweer een hele tijd geleden maakte ik voor het eerst zelf ketchup. Het was makkelijk maar er zat wel een hele berg suiker in. Dus dat moest ook anders kunnen leek me zo. Op zoek dus naar een manier om ketchup zonder suiker te maken.

Ketchup zonder suiker maken | simoneskitchen.nl

Supersnel recept voor tomatenketchup zonder suiker

Het grappige is dat – hoewel het eerste recept ook erg lekker was – ik deze eigenlijk lekkerder vind. Zelfs de man vond het een groot succes. Plus het is supersnel klaar. Je gebruikt dan ook geen hele tomaten maar tomatenpuree als de basis voor dit recept. Klinkt misschien een beetje vreemd maar geloof me, deze wil je geprobeerd hebben.

Branding

Iets wat helemaal niks met deze ketchup te maken heeft is het feit dat ik zometeen, as we speak, een afspraak heb om de branding van Simone’s Kitchen en de branding van mij als persoon te bespreken. Iets wat al een tijdje in de planning zit maar door allerlei omstandigheden tot op heden niet gebeurd is. Door de jaren heen heb ik zoveel verschillende dingen gedaan en geprobeerd en tijd om eens wat meer structuur aan te brengen. Denk ik dan. Geen idee wat er uit het gesprek gaat komen dus dat is nog even spannend. Wordt vervolgd!

Tomatenketchup zonder suiker | simoneskitchen.nl

Rest me nog om jullie dit lekkere recept voor de tomatenketchup zonder suiker te geven, want daarvoor kwam je hier tenslotte. De ketchup is suikervrij, vegan en paleo. En lekker! 😉

Tomatenketchup zonder suiker
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
5 mins
Totale tijd
15 mins
 
Servings: 300 -400 ml ketchup
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 280 gr tomatenpuree
  • 100 ml kokend water
  • 3 el appel cider azijn
  • 3 medjool dadels zonder pit, in stukjes
  • 1/2 el kokosolie
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl piment
  • 150 ml water
Instructies
  1. Doe de tomatenpuree, het kokende water, de azijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het geheel even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden. Draai het dan glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer tot alles goed gemengd is. Zet apart.
  2. Verwarm een steelpannetje op medium vuur met de kokosolie. Doe hier mosterdpoeder, kaneel en piment bij en roer tot het gaat geuren (ongeveer 30 seconden)
  3. Haal van het vuur, voeg de tomatenpuree toe en roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg de 150 ml water toe ene laat het zachtjes koken met deksel schuin erop. (het spettert nogal dus zonder deksel zit je keuken onder de tomatenprut) De ketchup wordt iets dikker als je het laat afkoelen, maar wil je het dikker laat het dan wat langer doorkoken.
  4. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur voor je het eet. Doe over in een bakje met deksel en bewaar maximaal 2-3 weken in de koeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos