Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Eenpansgerecht

Eenpansgerechten zijn heerlijk om te maken en hebben als bijkomend voordeel dat je maar één pan nodig hebt. Dat betekent minder energiekosten én minder afwas. En dat scheelt dan ook weer water.

De lekkerste eenpansgerechten vind je hier terug!

Wat is een eenpansgerecht?

Wat een eenpansgerecht is, is niet zo ingewikkeld om te beantwoorden natuurlijk; het is een gerecht waarbij je alles in dezelfde pan bereidt. In sommige gevallen bak je bijvoorbeeld eerst iets aan – je haalt het uit de pan en voegt het later weer toe.

Ik hou van eenpansgerechten. Ik vind het de ideale en makkelijke manier om snel een maaltijd op tafel te zetten. De lijst met recepten voor eenpansgerechten zal dan ook gestaag groeien hier. Omdat het zo makkelijk is om mee te werken én omdat het gewoon scheelt in afwas is het een populaire categorie.

Ook in andere landen is het eenpansgerecht populair. Denk aan gerechten als paëlla in Spanje of Gumbo en jambalaya uit de VS.

Het is altijd een ideale manier ook om smaken goed tot hun recht te laten komen door het eenvoudige feit dat de verschillende ingrediënten meer tijd hebben om tot elkaar te komen.