Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Lunch recepten

Lunch recepten

De lunch is waarschijnlijk een van mijn favoriete momenten van de dag om eens lekker uit te pakken. De lekkerste lunch recepten zijn voor mij recepten die flexibel zijn en makkelijk aan te passen aan jouw wensen. Natuurlijk vind je hier heerlijke sandwich recepten, maar ook aan gezonde lunch recepten heb je voldoende keus.

Probeer eens wat anders dan een boterham

Herinner je de tijd nog dat je een trommeltje van je ouders meekreeg met daarin twee kleffe witte boterhammen? Hoewel een lekkere sandwich echt wel fijn is, zijn er zo veel andere lunch recepten om te proberen. Ik eet graag met een salade tussen de middag zodat ik weer wat extra groente voor de dag naar binnen krijg. Toch liever een warme lunch? Check dan zeker ook eens dit recept voor een groente pannenkoek. Iets meer werk om te maken, maar zo lekker!

Koolhydraatarme lunch recepten

Ook voor een koolhydraatarm dieet vind je hier lekkere recepten voor de lunch terug. Ik hou van variatie dus je vind hier dan ook meer dan 200 recepten waar je op elke dag van de week wat lekkers mee kunt maken. Als daar niks voor je tussen zit dan weet ik het niet meer! En het fijne is, er komen wekelijks nieuwe recepten bij zodat je altijd weer wat nieuws kunt vinden.

Makkelijk om mee te nemen

Het is natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk om een warme lunch te maken dus je vindt in het overzicht ook genoeg makkelijke lunch recepten die je goed mee kunt nemen naar kantoor. Waar mogelijk geef ik je tips om je gerechten te bewaren of tips hoe je ze het beste mee kunt nemen naar kantoor.

Voedzaam en vullend

Over het algemeen wil je dat je lunch recepten voedzaam en vullend zijn. Zorg dus dat je er wat vetten en eiwitten in verwerkt zodat je met gemak tot het avond eten door kunt. Voor vetten kun je denken aan avocado door de salade en als eiwit is een eitje natuurlijk prima. Maar ook een stukje kip, peulvruchten of tempeh is een bron van eiwit.

Weet je niet waar je moet beginnen? Denk dan ook eens aan iets simpels als restjes van het diner van de dag ervoor. Ik vind het bijvoorbeeld lekker om iets op te bakken. Restje pasta over? Maak er een pasta salade van. Restje rijst over? Een lekkere rijstsalade zit ook zo in elkaar. Hetzelfde geldt voor aardappel of zoete aardappel. Daar kun je de lekkerste lunch recepten mee maken zonder al teveel moeite.