Deze zoete aardappelbowl met gehakt kun je eten als ontbijt, lunch of als diner. Dat maakt dit is een super veelzijdige maaltijd!

Zoete aardappelbowl met gehakt

Zoete aardappelbowl met gehakt

Afgelopen zondag kwam ik weer terug van twee weken vakantie in het heerlijke CuraƧao. Viel nog niet mee om dan hier weer met je neus de kou in te duiken. En de regen! Brrr… Wat ik wel altijd heel erg mis als ik op reis ben is groente. Op de een of andere manier is groente bij etentjes buiten de deur snel het ondergeschoven kindje. Met een beetje geluk kun je tussen de middag goed salades eten, maar bij de avondmaaltijd is de groente meestal ver te zoeken.

Gemiste kans voor de restaurants als je het mij vraagt, maar goed. Na een reis vind ik het dan ook altijd extra lekker om even flink wat groente te eten. Deze zoete aardappelbowl met gehakt is lekker veelzijdig.

Ontbijt of diner

Ik weet dat veel mensen een dergelijk gerecht zoals deze zoete aardappelbowl met gehakt nogal heftig vinden voor het ontbijt. Maar ik hou er wel van. Het lijkt een beetje op mijn scrambled egg bowl, maar is net weer even anders door het gehakt en de zoete aardappel.

En vind je het niks om dit te eten als ontbijt dan kun je het ook prima als lunch of als diner gebruiken natuurlijk. Ik eet de scrambled egg bowl ook vaak als diner. Lekker snel en lekker makkelijk. De zoete aardappel rasp ik en bak dit in de koekenpan tot net gaar. Zoete aardappel heeft niet perse lang nodig dus dat is lang genoeg om te garen.

Check ook deze recepten:

Om de zoete aardappelbowl met gehakt te serveren vind ik het lekker om er nog wat knapperigs aan toe te voegen. Hier koos ik voor hazelnootjes maar je kunt ook kiezen voor andere nootjes of pijnboompitjes bijvoorbeeld. Wil je liever geen gehakt, dan kun je hier knapperig gebakken tempeh voor in de plaats gebruiken.

gehaktbowl

Gehaktbowl

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

Een lekker stevige gehaktbowl die je als ontbijt kunt eten, lunch of diner!
clock
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 el kokosolie
  • 200 gr gehakt
  • 75 gr spekjes
  • 1 prei in smalle ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes
  • 1 zoete aardappel geraspt
  • 2 eieren

Om te serveren:

  • 2 el mayonaise
  • 1 citroen sap
  • Peper en zout
  • 1 bosui in fijne ringetjes
  • 1-2 el geroosterde hazelnoten

  • Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak het gehakt rul en de spekjes krokant. Haal ui de pan en voeg alle groentes toe. Bak deze tot ze gaar zijn. Je kunt de eieren toevoegen aan de groente en zo meebakken tot deze gaar zijn, of je kunt de eieren in een apart pannetje bakken.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer in een bowl met de verse bosui, de dressing en de gehakte hazelnootjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 822kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwit: 39g | Vet: 54g | Verzadigd vet: 18g | Meervoudigd onverzadigd vet: 13g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 18g | Transvet: 1g | Cholesterol: 240mg | Natrium: 970mg | Kalium: 1026mg | Vezels: 10g | Suiker: 9g | Vitamine A: 17182IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 174mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.