Deze zoete aardappelbowl met gehakt kun je eten als ontbijt, lunch of als diner. Dat maakt dit is een super veelzijdige maaltijd!

Zoete aardappelbowl met gehakt

Zoete aardappelbowl met gehakt

Afgelopen zondag kwam ik weer terug van twee weken vakantie in het heerlijke Curaçao. Viel nog niet mee om dan hier weer met je neus de kou in te duiken. En de regen! Brrr… Wat ik wel altijd heel erg mis als ik op reis ben is groente. Op de een of andere manier is groente bij etentjes buiten de deur snel het ondergeschoven kindje. Met een beetje geluk kun je tussen de middag goed salades eten, maar bij de avondmaaltijd is de groente meestal ver te zoeken.

Gemiste kans voor de restaurants als je het mij vraagt, maar goed. Na een reis vind ik het dan ook altijd extra lekker om even flink wat groente te eten. Deze zoete aardappelbowl met gehakt is lekker veelzijdig.

Ontbijt of diner

Ik weet dat veel mensen een dergelijk gerecht zoals deze zoete aardappelbowl met gehakt nogal heftig vinden voor het ontbijt. Maar ik hou er wel van. Het lijkt een beetje op mijn scrambled egg bowl, maar is net weer even anders door het gehakt en de zoete aardappel.

En vind je het niks om dit te eten als ontbijt dan kun je het ook prima als lunch of als diner gebruiken natuurlijk. Ik eet de scrambled egg bowl ook vaak als diner. Lekker snel en lekker makkelijk. De zoete aardappel rasp ik en bak dit in de koekenpan tot net gaar. Zoete aardappel heeft niet perse lang nodig dus dat is lang genoeg om te garen.

Check ook deze recepten:

Om de zoete aardappelbowl met gehakt te serveren vind ik het lekker om er nog wat knapperigs aan toe te voegen. Hier koos ik voor hazelnootjes maar je kunt ook kiezen voor andere nootjes of pijnboompitjes bijvoorbeeld. Wil je liever geen gehakt, dan kun je hier knapperig gebakken tempeh voor in de plaats gebruiken.

gehaktbowl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Gehaktbowl

Een lekker stevige gehaktbowl die je als ontbijt kunt eten, lunch of diner!
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Dieetsoort glutenvrij, Koolhydraatarm, paleo
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 200 gr gehakt
  • 75 gr spekjes
  • 1 prei in smalle ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes
  • 1 zoete aardappel geraspt
  • 2 eieren

Om te serveren:

  • 2 el mayonaise
  • 1 citroen sap
  • Peper en zout
  • 1 bosui in fijne ringetjes
  • 1-2 el geroosterde hazelnoten

Instructies

  • Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak het gehakt rul en de spekjes krokant. Haal ui de pan en voeg alle groentes toe. Bak deze tot ze gaar zijn. Je kunt de eieren toevoegen aan de groente en zo meebakken tot deze gaar zijn, of je kunt de eieren in een apart pannetje bakken.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer in een bowl met de verse bosui, de dressing en de gehakte hazelnootjes.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: ei, gehakt, wortel
Dieetsoort: glutenvrij, Koolhydraatarm, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 822kcal, Koolhydraten: 47g, Eiwit: 39g, Vet: 54g, Verzadigd vet: 18g, Meervoudigd onverzadigd vet: 13g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 18g, Transvet: 1g, Cholesterol: 240mg, Natrium: 970mg, Kalium: 1026mg, Vezels: 10g, Suiker: 9g, Vitamine A: 17182IU, Vitamine C: 39mg, Calcium: 174mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!