Simone's Kitchen

Zoete aardappelcurry met kip

zoete aardappelcurry met kip | simoneskitchen.nl

Zoete aardappel…. Ik ben er fan van. Nog afgezien van het feit dat ze veel sneller klaar zijn om te bereiden als een normale aardappel heeft de zoete aardappel (de naam verraad het al natuurlijk) een hele andere smaak. Je kunt hier in de meeste supermarkten tegenwoordig wel her en der zoete aardappels vinden. De Appie heeft jammer genoeg de witte variant (paars aan de buitenkant) maar als je wat verder zoekt vind je de oranje soort. Qua smaak vind ik er niet heel veel verschil in zitten alhoewel ik wel een voorkeur heb voor de oranje. Ziet er leuker uit en ik vind hem net ietsje lekkerder.

zoete aardappelcurry met kip | simoneskitchen.nl

We hebben in deze curry kippendijenvlees gebruikt. Zóveel lekkerder als normale kipfilets! Sinds kort zit er hier in de buurt een Turkse supermarkt dus – hoera – deze verkoopt ook filet van kippendijen… Want laten we eerlijk wezen; het is natuurlijk lekker vlees maar als het bot er nog in zit is het best even werk om dat eraf te halen en nou ja, niet mijn favoriete klusje zullen we maar zeggen… Ja, ja, ik ben lui… De prijs van de kippendijenfilet is ook nog eens beduidend goedkoper als gewone kipfilet (4,50 voor een kilo kippendijen-filet) En tegenwoordig heeft zelfs de AH kippendijenvlees. Wel twee keer zo duur…

sweet potato curry
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoete aardappel curry met kip

Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 el kant en klare rode curry paste
  • 500 gr kippendijen filet in grove stukken gesneden
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 8 blaadjes kaffir lime of djeroek poeroet, licht gekneusd<
  • 500 ml kokosroom
  • 500 ml kippenbouillon
  • 700 gr oranje zoete aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 hand korianderblaadjes
  • 1 hand muntblaadjes
  • 2 bosuitjes gesneden en in dunne ringetjes
  • pandanrijst voor erbij

Instructies

  • Zet een flinke pan op matig hoog vuur op. Een wok met een anti aanbaklaag is ideaal. Doe als eerste de currypasta in de pan en bak dit tot het begint te geuren. Zorg dat het niet aanbrand! Voeg het vlees toe en bak dit al roerend 4 minuten mee. Zorg dat het vlees een laag van de curry pasta om zich heen krijgt. Voeg gember, kaffir lime, kokosroom en de bouillon toe en laat het geheel met het deksel op de pan voor een minuut of 20 pruttelen.
  • Voeg de zoete aardappels toe en laat nog eens 15 minuten langer sudderen of tot het vlees en de aardappels beide goed gaat zijn.
  • Roer als laatste de limoensap, vissaus en suiker erdoor.
  • Voor het serveren schep je de curry in diepe borden en geef je de rijst en de verse kruidenblaadjes erbij of leg die op het laatst op de curry.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Top gerechtje! Zelf gebruik ik ook veel zoete aardappel! Ze zijn veel gezonder dan gewone aardappels en smaken heerlijk 🙂

    Gr. Julie van hapjesprinces.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!