De combinatie van zoete aardappel met kip en een beetje geroosterde sinaasappel is geweldig. Een ideaal gezond bordje eten!

zoete aardappel met kip

Zoete aardappel met kip

Het is grappig hoe sommige gerechten je goed bijblijven. In de periode dat ik voor paleo magazine de recepten en de foto’s maakte kwamen er natuurlijk nogal wat recepten voorbij. De een lekkerder dan de ander, want ja soms kwam er iets op het menu waar ik zelf minder groot fan van was. Smaken verschillen nu eenmaal. Maar deze zoete aardappel met kip is me goed bijgebleven als een van mijn favorieten van het seizoen.

Zoete aardappel met kip en sinaasappel

Gebakken sinaasappel

Sowieso vind ik de combinatie kip met sinaasappel én de combinatie sinaasappel met zoete aardappel een geweldige. Ik weet niet precies wat het is maar die smaken werken top samen. Ik maakte al eens een ontbijt met zoete aardappel geweekt in sinaasappel dus daar kwam het oorspronkelijke idee voor deze versie vandaan.

Marineren

Hou voor de bereiding van dit recept rekening met het feit dat de kip het lekkerste is als je die minimaal 30 minuten goed laat marineren. Je kunt dat eventueel al de avond tevoren in de marinade zetten en dan later dus bakken. Dan weet je zeker dat het lang genoeg gemarineerd heeft, maar iets langer dan een half uurtje kan ook. Ik vergeet het nog wel eens om in de marinade te zetten dus dan is dat halve uur net kort of lang genoeg. Het is maar hoe je het bekijkt..

Vergeet niet om de plakken sinaasappel even lekker bruin te bakken. Dat veranderd de smaak van de sinaasappel echt en maakt het nog veel lekkerder!

Check ook deze recepten om te proberen

zoete aardappel met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Zoete aardappelpuree met kippenbout en sinaasappel

Dit soort eten vind ik altijd echt heel erg lekker. Het is makkelijk om te maken en dit wil je keer op keer maken!
Bereidingstijd: 30 min
Marineren: 30 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 3 teentjes knoflook gepureerd
  • 3 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 4 zoete aardappels
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 sinaasappel in plakken gesneden

Instructies

  • Begin met het marineren van de kip. Hiervoor bestrooi je de kip eerst met zout. Vervolgens maak je de marinade door 2 el citroensap te mengen met 2 el olijfolie en de knoflook.
  • Doe de kip in een schaal en wrijf in met de marinade Laat het minimaal 30 minuten marineren maar de hele nacht kan ook.
  • Als je klaar bent om te bereiden verwarm je de oven voor op 200˚C.
  • Verhit een koekenpan met kokosolie en bak hierin de kippenbouten goudbruin. De rest van de marinade gooi je weg.
  • Zet de kip in de oven om af te bakken voor ongeveer 18-20 minuten. De laatste vijf minuten doe je de takjes met rozemarijn in de pan erbij.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de aardappels, giet af en pureer met een stamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • De plakken sinaasappel bak je in een koekenpan met wat olie tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
  • Serveer de puree met de kippenbouten en de sinaasappelschijven.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: kip, sinaasappel, zoete aardappel
Dieetsoort: glutenvrij, lactosevrij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 618kcal, Koolhydraten: 51g, Eiwit: 22g, Vet: 36g, Verzadigd vet: 8g, Meervoudigd onverzadigd vet: 6g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 21g, Transvet: 1g, Cholesterol: 111mg, Natrium: 212mg, Kalium: 1074mg, Vezels: 8g, Suiker: 13g, Vitamine A: 32228IU, Vitamine C: 28mg, Calcium: 95mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!