Kip salade wraps met zoete aardappel frietjes
Dit is ons avondeten van de eerste whole30 dag nog… Ik probeer alle recepten vast te leggen, ook voor mezelf, want als er iets handig is aan een blog dan is het wel het feit dat je meteen zelf alle recepten op een rijtje hebt staan natuurlijk. Dat betekent ook dat sommige even snel tussendoor gefotografeerd zijn. En dit is er een van.. Erg lekker en we hadden trek dus weinig tijd genomen voor een fatsoenlijke foto. Ach, het gaat om het eten uiteindelijk toch? En daar is echt niks mis mee.
Sinds ik heb besloten om het Whole30 programma te volgen ben ik druk bezig om me in te lezen. Want het is 1 ding om iets te doen maar een heel ander ding om daar dan ineens recepten voor te bedenken. Dat is niet zo eenvoudig als je al jaren met granen en zuivel kookt en nu ineens niet meer. Maar goed, tot nu toe hebben we erg lekker gegeten dus ik voorzie grootse dingen.. 😉
Dit recept is erg simpel en erg lekker. De volgende keer neem ik echter wel little gem’s voor de slaschuitjes want gewone kropsla, hoewel erg lekker, valt uit elkaar als je het probeert op te scheppen. En dat wordt een redelijke bende kan ik je verzekeren. Het recept is geïnspireerd op een recept uit Practical Paleo by Diane Sanfilippo, maar is aangepast aan wat ik had qua kruiden en dergelijke. Ik heb hem lekker spicy gemaakt maar je kunt het natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak.
Kip salade wraps
Ingrediënten
- 400 gr vlees van kippendijen
- gerookt paprika poeder
- 1 avocado in stukjes
- handjevol kers tomaatjes gehalveerd
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1 grote ui
- knoflookpoeder
- chilipoeder
- kropsla of little gem
- kokosolie om in te bakken
zoete aardappel frietjes
- 1-2 zoete aardappels
- gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- peper
- zout
- cayennepeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Voor het maken van de zoete aardappelfrietjes, boen je de aardappels goed schoon en snij ze dan in dunne reepjes. Doe de reepjes in een plastic zakje, giet hier wat olijfolie bij en schud het zakje om of meng het met je handen tot je zeker weet dat alle reepjes met olie zijn bedekt.
- Schud wat peper, zout, cayenne en gerookt paprikapoeder in het zakje en meng alles weer goed. Schud uit op een bakblik en spreid ze goed uit. Bestrooi met grof zeezout en zet in de oven. (zijn in ongeveer 20 minuten gaar)
- Kijk het kippendijenvlees na op stukjes bot die misschien zijn blijven zitten en snij ze in stukjes.
- Snij de ui fijn. Was de sla en doe in een sla centrifuge of slinger in de rondte met een theedoek.
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met kokosolie en laat de uien even fruiten tot ze glazig zijn. Doe de blokjes kipfilet ondertussen in een kom en bestrooi ruim met zout, peper, chilipoeder en gerookt paprikapoeder. Doe bij de uien in de pan en bak rondom gaar en goudbruin.
- Leg wat van de blaadjes sla op een bord en schep hierop het kip/ui mengsel. Leg hierop wat van de tomaatjes, de bosui en de avocado.
- Serveer met de zoete aardappel frietjes
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Oooh, dat ziet er erg lekker uit!
Ben benieuwd naar alle andere recepten! 🙂
Bloemkool als pizza bodem is trouwens erg lekker!
Dank je wel Maaike! Ja is erg lekker inderdaad… Ik ga die bloemkoolpizza binnenkort proberen! Ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen!
Klinkt goed! Deze moet ik onthouden en proberen.
Misschien dat ik met jouw recepten in de hand me ook ga wagen aan deze challenge!
(En tsja, van Es hadden we mogen verwachten dat ze de frietjes karig zou vinden)
Leuk Charlotte! Ben benieuwd of je het gaat doen! Het is best ok om te volgen, al moet ik mezelf er af en toe wel aan herinneren dat ik niet per ongeluk iets in mijn mond stop!
Het ziet er lekker uit, maar ik vind persoonlijk de frietjes een beetje karig hoor!
Ik heb vaak die bloemkool crustst gezien, dierkunde je gebruiken als een soort pizza bodem. Dat wil ik nog wel eens proberen.
O dat klinkt ook wel erg lekker zo’n bloemkool crust… Ga ik onthouden en vast een keer maken! O er beginnen zich al allerlei ideeen te vormen! Enne… die frietjes waren inderdaad een beetje karig maar dat krijg je als je er al een paar hebt opgesnoept! Hahaha… 😉