Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Vegan recepten

Wanneer je veganistisch eet, laat je de dierlijke producten bewust staan. Deze vind je dus ook niet terug in de vegan recepten op Simone’s Kitchen. Het betekent dat alle plantaardige gerechten vrij zijn van ei, boter, zuivel, vlees, honing en andere middelen waar dieren op welke manier dan ook bij betrokken zijn.

Snelle en makkelijke vegan recepten

Dit klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt het reuze mee. Dat je – ondanks die ‘beperkingen’ – toch heerlijk kunt eten als je besluit voor plantaardige gerechten te gaan, laten we hier zien in deze categorie met makkelijke vegan recepten.

Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn en je zit ook niet uren opgesloten in de keuken. Deze vegan recepten maken het namelijk lekker makkelijk voor je. Van fantastische vegan bakgerechten (probeer zeker eens deze heerlijke cheesecake!) tot een geweldige pasta met walnotensaus en nog veel meer!

Deze categorie staat vol met vegan recepten en je kan hier ontzettend veel inspiratie uithalen. Maar het is altijd een goed idee om te zorgen voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, helemaal als je veganistisch eet. Doordat je een flink aantal voedingsmiddelen niet eet, is het raadzaam deze aan te vullen met andere bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plantaardige eiwitten, zoals bonen, tofu, noten en zaden.

Ook moet je bij vegan recepten goed nadenken over de boter die je gebruikt. Om dierlijke vetten te vervangen, kun je gebruik maken van gezonde plantaardige vetten zoals olijfolie, avocado, kokosolie en notenboter. Deze kunnen worden gebruikt bij het bakken, braden en het bereiden van sauzen.

Als je twijfelt over je voedingsinname, kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij een voedingsdeskundige of diëtist om ervoor te zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar van de vegan recepten op Simone’s Kitchen kan je natuurlijk altijd genieten!