Je denkt er misschien niet meteen aan om zoete aardappel in je ontbijt te verwerken maar dat kan heel prima. Door de zoete smaak van de zoete aardappel past het perfect in deze smoothie met zoete aardappel.

Smoothiebowl met zoete aardappel

Smoothiebowl met zoete aardappel

De eerste keer dat ik een zoete aardappel door een smoothiebowl deed was toen ik nog wat over had van de avondmaaltijd en dat in de koeling had bewaard. Ik dacht ik probeer het gewoon, maar het eindresultaat was onverwachts heel lekker.

En ook niet zo verwonderlijk natuurlijk want de smaak van de zoete aardappel – de naam zegt het al – is natuurlijk zoet. Dat zorgt ervoor dat het prima past bij een smoothiebowl. In dit geval combineerde ik het met kokosyoghurt, banaan, appelmoes en een appel.

Het is wel handig als je een high speed blender hebt want de appel heeft wel een beetje kracht van de blender nodig. Heb je die niet dan zou ik de appel achterwege laten en er misschien wat meer appelmoes bij doen.

Smoothiebowl met zoete aardappel

Topping

Voor de topping koos ik dit keer voor banaan, pistache, kokosrasp en chiazaad. Maar afhankelijk van het seizoen kun je daar natuurlijk van harte mee variëren. In de zomer vind ik het lekker met wat rood fruit. Ziet er ook meteen gezellig uit.

Ik heb trouwens echt belachelijk veel smoothiebowls al online staan dus is de smoothiebowl met zoete aardappel niet helemaal je ding? Check dan zeker een van onderstaande smoothiebowl. Wedden dat er iets voor je tussenzit?

Nog niets naar je zin gevonden? Zoek dan gewoon even op smoothiebowl en je vindt er nog veel meer. Keus genoe dus.

Deze smoothiebowl met zoete aardappel maak ik overigens vooral op het moment dat ik nog zoete aardappel over heb van een ander recept.

Smoothiebowl met zoete aardappel

Smoothiebowl met zoete aardappel

Nog geen review
GangOntbijt
KeukenGezonde keuken

Een lekker stevige smoothiebowl met banaan, zoete aardappel en appelmoes
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 75 gr appelmoes zonder suiker
  • 1 appel in stukken
  • 1 zoete aardappel in stukjes en even heel kort gekookt
  • 100 gr kokosyoghurt

Topping


  • Doe de banaan, appelmoes, appel, zoete aardappel en kokosyoghurt bij elkaar in de kom van de blender en draai glad.
  • Verdeel het mengsel over twee kommen en doe hier de topping overheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 227kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.03g | Natrium: 64mg | Kalium: 717mg | Vezels: 8g | Suiker: 26g | Vitamine A: 16129IU | Vitamine C: 12mg | Calcium: 65mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.