Groene avocado smoothiebowl

Groene avocado smoothiebowl

Een lekker romige avocado smoothiebowl waar je zeker de hele ochtend goed op kunt draaien. Varieer met de toppings naar wens!

Ik realiseer me de laatste tijd dat ik echt te weinig groente eet. Sinds ik nu weer alleen woon (na 28 jaar) en dat pas twee maanden is, moet ik nog een nieuwe routine zien te vinden. Met name voor het avondeten.

Heb ik een fotoshoot gehad dan is er altijd wel eten over, maar dat is niet per definitie het meest gezonde eten. Sterker nog; de laatste tijd waren dat veel koekjes, donuts en andere zoetigheden. Echt zó niet goed voor me!

Suikerverslaving

Dat is goed te merken aan mijn drang naar zoetigheid. In de ochtend gaat het meestal goed. Dan neem ik een fijne smoothiebowl zoals deze of bijvoorbeeld deze koffie smoothiebowl. Maar ’s avonds… moet ik me echt dwingen om iets fatsoenlijks te eten en het komt te vaak voor dat ik met een stapel boterhammen op de bank plof. En zodra die boterhammen op zijn wil ik iets zoets. Weird maar waar.

Ik weet dat ik er gevoelig voor ben dus daar moet ik even weer doorheen. Om te beginnen dus een gezond en voedzaam ontbijt: deze groene avocado smoothiebowl dus.

groene avocado smoothiebowl

Green juice

Deze smoothie zit bomvol met groentes doordat ik eerst groente in de slowjuicer heb gedaan. Daarna deed ik het in de blender en voegde er onder andere wat green juice aan toe. Dan weet ik in ieder geval dat er flink wat goede voedingsstoffen in mijn ontbijt zitten.

De avocado smoothiebowl wordt ook lekker romig door de avocado dus dat maakt dit een top ontbijt. Met veel groente, goede vetten (van de avocado), extra micronutrienten (van de green juice) en eiwit (collageen).

Welke groentes ik door de slowjuicer haal varieert nogal. Ik koop vaak teveel groente en dan is dit een ideale manier om de overdosis groentes op te maken. Natuurlijk zou je deze avocado smoothiebowl ook kunnen maken zonder slowjuicer.

Heb je een high speed blender dan kun je een vergelijkbaar romig resultaat krijgen door avocado, spinazie, komkommer, green juice, collageen en 200 ml sinaasappelsap of appelsap te gebruiken. Even goed blenden en je bent klaar!

Groene avocado smoothiebowl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groene avocado smoothiebowl

Een goed begin van de dag met deze smoothiebowl vol groene lekkernijen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

Topping

 • 1 el gemalen lijnzaad
 • 1 el kokosrasp
 • 50 gr frambozen (een paar)
 • 1 el walnoten gehakt

Instructies

 • Begin met het maken van je juice. Hiervoor snij je de appel, wortels en komkommer in stukken die door je slowjuicer kunnen.
 • Let vooral op de pitten van de appel en als je geen biologische appel hebt schil die dan eerst of was heel erg goed.
 • Begin met de spinazie door de slowjuicer doen. Doe daarna de harde groentes erdoor. Dat werkt het beste omdat anders de spinazie nog wel eens een beetje kan achterblijven.
 • Giet je slowjuicer sap in de blender en voeg hier de avocado aan toe.
 • Voeg de honing, green juice en collageen toe en draai het tot een glad geheel.
 • Giet over in twee kommen.
 • Beleg de groene smoothie met de toppings
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: groente, smoothiebowl, spinazie

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 295kcal, Koolhydraten: 38g, Eiwit: 6g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 121mg, Kalium: 1324mg, Vezels: 15g, Suiker: 18g, Vitamine A: 21644IU, Vitamine C: 43mg, Calcium: 117mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!