Simone's Kitchen

Kurkuma smoothiebowl met banaan en perzik

Smoothiebowl met kurkuma

Kurkuma smoothiebowl

Van de kleur van deze knalgele smoothiebowl moet je bijna wel vrolijk worden. Het staat binnen no time op tafel en kurkuma is ook nog eens goed voor je weerstand.

Fotoshoot drama

Ik moet wel zeggen dat ik geen fan ben van kurkuma. Dat heeft niks te maken met de smaak of de kleur maar wel met het feit dat het overal op afgeeft.

Ooit hadden wij een fotoshoot met iemand die overtuigd was dat kurkuma het antwoord was op alles zo ongeveer. Dus alle gerechten zaten bomvol met kurkuma. Wat een gedoe. Afgezien van het feit dat teveel kurkuma gewoon echt niet lekker is, zat de halve studio onder die gele bende.

Tot overmaat van ramp brak er een theepot die net vers was gezet met kurkuma thee. Flats alles over de vloer en over het aanrecht. Gelukkig reageerde iedereen bliksemsnel en was de gele dood snel verdwenen.

Gele machine

Nog steeds kun je trouwens – als je weet waar je moet kijken – de gele smurrie zien zitten. Nou ja alleen de kleur natuurlijk. De smurrie zelf is wel verdwenen.

Ook had ik ooit een spiksplinter nieuwe slowjuicer. En de fabrikant van die slowjuicer kwam langs voor een fotoshoot. En – heel handig – gebruikte mijn machine voor het klaarmaken van de recepten. Kon ik moeilijk wat van zeggen natuurlijk, maar die spiksplinter nieuwe machine was aan het eind van de dag knalgeel door de verse (!) kurkuma die erdoor heen was gegaan.

Affijn, al die drama’s had ik natuurlijk niet met de kurkuma smoothiebowl. Ik maakte deze alweer een tijdje geleden en gebruikte daar verse perziken voor. Die zijn inmiddels niet meer zo goed verkrijgbaar dus gebruik ander fruit naar wens. Let wel even op wat voor kleur fruit je gebruikt want als je rood fruit gebruikt krijg je denk ik een heel vies kleurtje…

Smoothiebowl met kurkuma
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kurkuma smoothiebowl

De knalgele kleur van deze smoothie komt van de kurkuma. En geeft ook meteen nog extra gezondheidsvoordelen!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • ½ ananas in stukken
  • 2 rijpe perzikken schil verwijderd, pit verwijderd
  • 200 ml kokoswater
  • 1 el kurkuma poeder

Topping:

Instructies

  • Je kunt hier natuurlijk ook verse kurkuma voor gebruiken. Dat is wel veel heftiger dan de poedervariant, dus gebruik daar minder van. 1 geraspte theelepel is in dat geval genoeg.
  • Doe alle ingredienten voor de smoothiebowl in de blender en draai glad.
  • Verdeel over twee kommen en verdeel de topping erover.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: kurkuma, smoothie

Voedingswaarde

Calorieën: 416kcal, Koolhydraten: 72g, Eiwit: 6g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 116mg, Kalium: 1566mg, Vezels: 16g, Suiker: 45g, Vitamine A: 805IU, Vitamine C: 137mg, Calcium: 81mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.