Golden milk is een heerlijk verwarmend drankje wat vol zit met lekkere specerijen. Voel je ook vrij om jouw favoriete specerijen toe te voegen. In deze versie zit geen kaneel maar dat wordt traditioneel ook vaak toegevoegd.

Golden milk

Golden milk

De eerste keer dat ik van golden milk hoorde was tijdens een fotoshoot voor de Poepdokter. Een van de recepten in het boek was golden milk. Zo genoemd vanwege de knalgele kleur die natuurlijk door de kurkuma wordt veroorzaakt.

Nu moet ik bekennen dat kurkuma en ik geen goede vrienden zijn, want hoewel ik die kleur best gezellig vind en de gezondheidsvoordelen van kurkuma groot schijnen te zijn… Het geeft ook nogal af. Zo gebeurde het ooit tijdens een fotoshoot dat er een pot thee ontplofte. Met – jawel – een enorme hoeveelheid kurkuma erin. Het was te danken aan de razendsnelle actie van de mensen die erbij waren dat niet de hele keuken in de studio blijvend geel was gekleurd.

Specerijen

In deze tijd van het jaar is het heerlijk om een dergelijk drankje te maken met lekker veel specerijen. Je kunt geraspte specerijen gebruiken maar verse maakt het geheel nog net even wat pittiger. Let trouwens op als je de golden milk met verse kurkuma gaat maken, want dat geeft nóg meer af dan gedroogde. Je kunt er ook voor kiezen om de specerijen heel te gebruiken en lang te laten trekken. Niet de kurkuma, maar dit kan wel met de kaneel en de gember.

Op koude, regenachtige dagen is een warm glas golden milk niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel gezond. Het maken duurt maar heel even, maar laat het wat langer trekken als je de smaken van de specerijen in de golden milk wat wilt verhogen.

Check ook deze recepten:

Golden milk

Golden milk

Nog geen review
GangDrank
KeukenEuropese keuken

Een lekker verwarmend drankje met specerijen
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 1 el kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl gember
  • 1 tl kardemom
  • 1 el honing

  • Doe de kokosmelk samen met de kurkuma en de specerijen en honing in een steelpannetje en breng aan de kook. Gebruik een garde om het mooi glad te krijgen en serveer in een glas of beker.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 490kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 5g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 38g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Natrium: 30mg | Kalium: 653mg | Vezels: 2g | Suiker: 18g | Vitamine C: 4mg | Calcium: 58mg | Ijzer: 10mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.