Category

Recepten

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl
Ontbijt, Vegetarisch

Bramen met knapperige havervlokken uit de oven – Green Kitchen stories

Aangezien we nog midden in onze whole30 zitten (om precies te zijn, is het op dit moment het midden. Nog twee weken te gaan! Je kunt er alles over lezen op Everyday Healthy) mag ik dit overheerlijke ontbijtje nu even niet. Maar ik maakte hem alweer een tijdje geleden en was vergeten dat ik hem nog niet gedeeld had. Het recept komt uit een boek van Green Kitchen Stories en dit is echt heel erg…

Read more
Dude Food Dinsdag, Paleo - Whole30

Dude Food: Surf n Turf van zalm en varken

SPONSORED Na een kleine radiostilte is het weer tijd voor een verhaaltje van de Dude. Jullie hebben even niks van me gehoord en daar was een goede reden voor; we waren namelijk met vakantie. Naar Italië. En wat hebben we het lekker gehad! Dit jaar zijn we naar Umbrië geweest en net als in alle andere streken van Italië, kun je ook hier geweldig eten. Ik ben gewoon weer een kilo of zes aangekomen door…

Read more
Citroencake | simoneskitchen.nl
Zoet & dessert

Citroen, citroen… wat zou ik toch zonder je doen: citroencake!

Ik hou van citroen Terwijl ik momenteel een whole30 aan het doen ben (lees daar alles over op Everyday Healthy) leek het me een goed moment om deze heerlijke citroencake met jullie te delen. Ik had de vraag gekregen van Ooomega om wat recepten te maken met hun lijnzaaddrink. En aangezien dit mijn favoriet was kon ik jullie die niet onthouden natuurlijk. Vergeet vooral niet om de citroen icing eroverheen te doen, want dat geeft…

Read more
Pasta penne | simoneskitchen.nl
Diner, Vegan

Heerlijk romige (vegan) pasta penne

We zijn er weer! We zijn weer terug uit mooi en zonnig Italië, waar we een overdosis pasta naar binnen hebben gewerkt. Heerlijk, maar nu wel even genoeg pasta gehad. Dat is wel het nadeel – vind ik – van vegetarisch eten in Italie. Hoewel het op zich niet moeilijk is om geen vlees of vis te eten, merk je wel al heel snel dat de keus beperkt blijft tot de antipasti en de primi….

Read more
Quinoa breakfast bowl | simoneskitchen.nl
Ontbijt

Quinoa ontbijt bowl

  Quinoa voor ontbijt? Ja echt. De eerste keer dat ik dat zelf uit probeerde had ik ook mijn twijfels maar het blijkt verrassend makkelijk en eenvoudig. Ik kook vaak een grotere hoeveelheid quinoa en bewaar die in een afgesloten doos in de koelkast (maximaal een week) Op die manier gebruik ik elke ochtend een beetje quinoa in mijn ontbijt en kost het me geen extra tijd om te koken.

Read more
Flatbread met feta | simoneskitchen.nl
Lunch, Vegetarisch

Feta met flatbread

Voor dit lekkere recept heb ik zelf flatbread (platbrood klinkt zo raar vind je ook niet?) gemaakt, maar dat ging niet helemaal goed. Het zal eens een keer wel goed gaan als ik zelf brood aan het maken ben… Pfft. Maar ik was een paar recepten tegelijk aan het maken, had het deeg gedraaid voor het brood enne…. vergeten…

Read more
Tomaat radijssalade met appel | simoneskitchen.nl
Lunch, Salades

Tomaat radijssalade met rucola

Zoete tomaatjes Ik ben gek op lekkere tomaten. En hoewel je tomaat natuurlijk het hele jaar door kunt krijgen tegenwoordig (uit kas of uit verweggistan) blijven de tomaten die je in de zomer eet toch het allerlekkerste. Liefst uit eigen tuin (en daar heb je echt niet veel ruimte voor nodig!) al is het er dit jaar niet van gekomen. Er wordt een nieuwe schutting gezet tussen ons en de buren omdat de oude lichtelijk…

Read more
Mangosalade met quinoa, hazelnoten en mango | simoneskitchen.nl
Salades, Snel

Quinoasalade met mango

Wat mij betreft is mango de allerlekkerste vrucht die er is. Ik hou bovendien van fruit in mijn eten. Niet iedereen is daar heel erg van gecharmeerd maar ik vind een mango in mijn eten echt heel lekker. En in deze salade is het heerlijk. Wil je er vlees bij eten dan kun je hier heel goed stukjes kip doorheen doen. Dat past er perfect bij!

Read more
Verstopte eieren uit een pannetje | simoneskitchen.nl
Ontbijt

Verstopte eieren uit een pannetje

Deze had eigenlijk rond de paasdagen geplaatst moeten worden. Niet verder vertellen hoor.. 🙂 Maar ik had – voor het eerst in de geschiedenis – teveel paasrecepten en laten we eerlijk zijn. Dit gerechtje kun je altijd maken. Er staat tenslotte geen paashaas op toch?

Read more
Zelf bitterkoekjes maken | simoneskitchen.nl
Zoet & dessert

Bitterkoekjes zelf maken

Zelf bitterkoekjes maken is echt kinderlijk eenvoudig. Ik gebruikte dit recept van Rudolf van Veen en gebruikte alleen wel meer amandelen. In het oorspronkelijke recept was de verhouding amandelen en poedersuiker 1 op 1 maar het beslag was veel te nat dus deed ik er flink wat amandelen bij en voila. Er kan dus niet zo heel veel fout gaan en het is echt erg lekker.

Read more