Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

sauzen

Sausrecepten

Sauzen zijn ontzettend belangrijk bij heel veel verschillende gerechten. Denk aan een lekker stukje vlees, maar ook bij desserts en groente is saus vaak het element op je bord wat alles bij elkaar brengt. Goede recepten voor saus zijn dan ook belangrijk.

In deze categorie vind je allerlei sausrecepten terug en er komen er nog meer aan. Van een basis mayonaise of veganaise, een heerlijke pindasaus en nog zoveel meer.

Waarom zoveel recepten voor saus?

Het aantal verschillende sauzen is oneindig. Wereldwijd zijn er vele variaties op bepaalde klassiekers. De sausrecepten kunnen gemaakt worden met een basis van groente, vlees, vis, kruiden, specerijen, zuivel en een combinatie van bovenstaand.

Een saus kan een gerecht samen brengen, maar ook zorgen voor toegevoegd vocht, het binden van ingrediënten en het verbeteren van de smaak.

Zoete en hartige sausrecepten

Behalve hartige sausrecepten zijn er net zoveel zoete recepten te bedenken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mijn favoriet; de cranberrysaus, die overigens zowel voor hartige als voor zoete gerechten geschikt is.