Simone's Kitchen

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Eerlijk gezegd ben ik niet perse van het ontbijten. Ik vind het heerlijk, maar ik doe het bijna nooit. De meeste dagen van de week doe ik intermittent fasting en sla ik het ontbijt over. Dat vind ik op zich prima, ik mis het meestal niet. Alhoewel ik veel ontbijtmaaltijden wel echt heel lekker vind! Zoals heerlijke smoothies of deze ontbijtquiche met zoete aardappel.

Het goede nieuws is dat je dit natuurlijk ook prima kunt eten als lunch of als diner. Het is een nogal flexibel gerecht. Ik noem het nu ontbijtquiche maar what’s in a name. Ja het is een ideaal ontbijt want je hebt al meteen wat groentes naar binnen. Er zit veel eiwit in en vet zodat je geen geeuwhonger krijgt tussendoor. Bovendien kun je het ook nog eens makkelijk meenemen voor onderweg.

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Vegetarische optie

Wil je liever een vegetarische optie hiervan dan kun je de worst heel makkelijk eruit laten. Dat smaakt net zo lekker. De ontbijtquiche met zoete aardappel is redelijk koolhydraatarm maar wil je minder koolhydraten vervang dan de zoete aardappel voor wat blokjes pompoen. Daar zitten minder koolhydraten in.

Wil je juist meer vlees dan is dit ook erg lekker met spekblokjes erdoor. Kortom, je ziet dat het een behoorlijk veelzijdig gerecht is. Ik vind het vooral fijn dat ik het in punten kan snijden en mee kan nemen of kan invriezen voor later gebruik!

Ontbijtquiche met zoete aardappel
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Ontbijtquiche met zoete aardappel

Een lekker begin van de dag met deze stevige ontbijtquiche
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gepureerd
  • 3 el olijfolie
  • 250 gr gemengde paddenstoelen gesneden
  • 4 worstjes naar keus
  • 10 eieren
  • 2 el verse oregano gehakt
  • 1 el verse tijm gehakt
  • 1 lente-ui voor erover
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Kook de zoete aardappelblokjes tot beetgaar in een pan met water. Giet af, laat uitlekken en doe ze onderin een ruime ovenschaal. (ingevet)
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de ui tot glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg het ui, knoflook mengsel toe aan je ovenschaal.
  • Doe weer wat olie in de pan en bak de paddenstoelen met de oregano en de tijm tot ze gaar en goudbruin zijn. Voeg ook dit toe aan de ovenschaal. Zorg dat het een beetje gelijk verdeeld is over de hele schaal.
  • Snij de worst in stukken en bak dit ook even in de koekenpan tot ze goudbruin zijn. Ze garen nog verder in de oven dus helemaal gaar hoeft niet.
  • Voeg ook die toe aan de ovenschaal.
  • Klop de eieren los met peper en zout en doe er eventueel nog wat extra kruiden doorheen.
  • Giet dit over je groente in de ovenschaal en schud even zachtjes zodat alles goed verdeeld is.
  • Zet in de oven voor 30 minuten of tot gaar en goudbruin.
Gang: Diner, Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: zoete aardappel

Voedingswaarde

Calorieën: 561kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 29g, Vet: 41g, Verzadigd vet: 12g, Transvet: 1g, Cholesterol: 463mg, Natrium: 670mg, Kalium: 812mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 8792IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 142mg, Ijzer: 5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.