Simone's Kitchen

Heldere paddenstoelensoep met zoete aardappel

Paddenstoelensoep met zoete aardappel

Heldere paddenstoelensoep

Deze heldere gevulde paddenstoelensoep maakte ik dit keer met kastanjechampignons en als extra nog eens gemengde paddenstoelen. Om het wat meer vulling te geven combineerde ik het hier met zoete aardappel.

Winter in Holland

Eerlijk gezegd ben ik momenteel een beetje teleurgesteld in de winter tot nu toe. Ik weet wel dat sneeuw altijd ellende geeft op de weg, maar aangezien nu meer mensen dan ooit thuiswerken is het toch het perfecte moment om sneeuw te hebben.

Maar eerlijk is eerlijk, ik denk niet dat we nog echt heel veel winter gaan krijgen dit jaar. Teleurstellend. Want niks is toch mooier dan een witte wereld. Vind ik dan tenminste he. Afgelopen weekend werd ik wakker en had het gevroren. Alles had een dun laagje rijp en dat is zo mooi om te zien!

Grijs en grauw

Voorlopig is wit altijd beter dan grijs en grauw als je het mij vraagt. Deze gevulde paddenstoelensoep is zeker niet grijs en grauw. Haha… Het is een heerlijke soep en ook lekker met andere paddenstoelen. Maak bijvoorbeeld eens een versie met cantharellen of een andere paddenstoel. Er zijn er genoeg, maar we gebruiken toch vaak de bekend soorten zoals champignons en kastanjechampignons.

Niks mis mee trouwens hoor. Dat blijven prima paddenstoelen om te gebruiken. Of maak deze ramen noodle bowl met paddenstoelen.

Niet vega variatie tip

Deze soep is natuurlijk vegetarisch. Maar zoals altijd geef ik je een paar variatie mogelijkheden om de soep naar jouw smaak in te richten. Vega houden is natuurlijk altijd een optie maar de soep is ook lekker met bijvoorbeeld runderreepjes.

Serveer de soep zo of met lekker krokant brood.

Paddenstoelensoep met zoete aardappel
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Heldere paddenstoelensoep met zoete aardappel

Een lekkere vegetarische paddenstoelensoep
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons in vieren of achten
  • 200 gr gemengde paddenstoelen gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 4 wortels in dunne plakjes
  • 300 gr zoete aardappel in blokjes
  • 3-4 takjes verse tijm
  • 1-2 el peterselie gehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Neem een grote soeppan en verhit hierin de kokosolie. Fruit de ui tot deze zacht en glazig zijn. Voeg de zoete aardappel, knoflook en wortel toe en bak dit even mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Ondertussen bak je de paddenstoelen in een koekenpan goudbruin en gaar. Verdeel er wat van de tijmblaadjes overheen, peper en zout en bak dit mee.
  • Zodra de zoete aardappel gaar is voeg je de paddenstoelen aan de soep toe.
  • Serveer de soep met de gehakte peterselie erover.
Gang: Soep
Keuken: paleo
Trefwoord: paddenstoelen, zoete aardappel

Voedingswaarde

Calorieën: 189kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 5g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 6g, Natrium: 1090mg, Kalium: 887mg, Vezels: 5g, Suiker: 10g, Vitamine A: 21479IU, Vitamine C: 9mg, Calcium: 60mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.