Simone's Kitchen

Toast met paddenstoelen

Paddenstoelen zijn wat mij betreft altijd lekker en met dit makkelijke gerecht zijn ze ook ideaal als beleg op crackers, toast of brood!

Toast met paddenstoelen

Toast met paddenstoelen

Paddenstoelen zijn zo ontzettend veelzijdig. We eten ze standaard meestal niet op een broodje, maar dat is dus echt heel erg lekker. Bij deze toast met paddenstoelen heb ik er ook nog spekjes doorheen gedaan. Dat is heerlijk en geeft het ook meteen een lekker krokantje, maar wil je het liever vega houden dan is het ook prima om die weg te laten.

Wil je toch graag iets krokants of knapperigs op de paddenstoelentoast dan kun je de spekjes vervangen voor bijvoorbeeld wat gehakte nootjes. Pecannootjes passen hier heel goed bij.

Behalve de paddenstoelen en het spek zit er zelfs nog wat groente doorheen in de vorm van boerenkool. Dus ook weer een ideale manier om meer groente te eten!

Toast met paddenstoelen

Gemengde paddenstoelen

Ik gebruik hier graag gemengde paddenstoelen voor, maar je kunt natuurlijk elke soort paddenstoel gebruiken voor je toast met paddenstoelen. In het seizoen is dit ook heerlijk met cantharellen bijvoorbeeld, of eenvoudigweg met kleine champignons.

Check ook de onderstaande recepten voor toast:

Toast met paddenstoelen
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Paddenstoelen op toast

Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr gemengde paddenstoelen klein gesneden
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 1 el verse tijm gehakt
  • 100 gr boerenkool klein gesneden
  • 75 gr spekblokjes
  • Lijnzaadcrackers om te serveren

Dressing

  • 1 el mayonaise
  • ½ el mosterd
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout

Instructies

  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak hier de spekblokjes in uit. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot deze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de boerenkool toe en bak deze mee tot geslonken.
  • Maak ondertussen de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de paddenstoelenmix op lijnzaadcrackers en doe er wat van de dressing overheen.

Notities

De voedingswaarde is zonder de lijnzaadcrackers
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: champignons, tijm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 148kcal, Koolhydraten: 4g, Eiwit: 11g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 28mg, Natrium: 618mg, Kalium: 296mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 2584IU, Vitamine C: 34mg, Calcium: 47mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.