Simone's Kitchen

Tuinbonen met gepocheerd ei en parmezaan

Gisteren ontving ik het nieuwe nummer van “Delicious” en op de cover was en foto van een tuinbonen salade op toast met een gepocheerd ei en parmezaanse kaas. Het zag er zo geweldig uit dat ik het wel moest maken voor de lunch vandaag!

toast met tuinbonen salade | simoneskitchen.nl

Ik had niet echt veel tijd, aangezien ik eerst een spinning klas had (ik doe dat drie keer per week op maandag, woensdag en vrijdag) en toen te lang bleef hangen voor de koffie. Ik moest ook nog een aantal kabels fotograferen die het bedrijf de dag ervoor had afgeleverd en dat moest ook vandaag af.

Ik moest bovendien ook nog boodschappen doen voor het recept, maar besloot dat ik het toch wilde maken. Een mens moet tenslotte ook lunchen nietwaar?

Dus ik sjeesde naar huis na de gym, sprong onder de douche en rende de deur weer uit om de spullen te halen die ik nodig had. Terug naar huis en aan de kook. Het recept was vrij eenvoudig en het enige dat nogal wat tijd kostte was het dubbel pellen van de tuinbonen, maar het was heerlijk en vers en gezond, dus absoluut de moeite waard van de tijd die ik er stak. Het oorspronkelijke recept vroeg om peterselie olie maar ik had niet echt tijd om die nog te gaan maken. Dat staat dan op het programma voor een volgende keer aangezien het er waanzinnig lekker uitzag op het origineel.

Wat de foto zelf betreft: zoals gebruikelijk gefotografeerd met daglicht en een reflector van de linkerkant met een kleine spiegel om wat highlights toe te voegen. Ik ben nu ook niet meteen helemaal gecharmeerd van de styling van het ei; en dat had weer alles te maken met mijn pocheer kunsten. Ik wilde de eidooier inprikken zodat het eigeel eruit zou lopen, aangezien dat een leuk contrast opleverde tegen het groen van de boontjes, maar toen ik het inprikte zag het ei er vervolgens een beetje plat uit zoals je kunt zien.

Ik ga dit zeker vaker maken dus volgende keer beter!

Hier is het recept!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tuinbonen salade op toast met gepocheerd ei en parmezaanse kaas

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tuinbonen gepeld
  • 2,5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2,5 el vers geraspte parmezaanse kaas
  • 4 grote eieren
  • 1 ciabatta brood
  • verse peterselie voor decoratie
  • Optioneel : peterselie olie

Instructies

  • Kook de tuinbonen voor drie minuten in een pan met zacht kokend water met zout. Spoel af onder koud water en haal de buitenste schil van de tuinbonen (dit moet redelijk makkelijk gaan als je ze aan een kant inknijpt)
  • Meng de bonen met de olijfolie, citroensap en de geraspte kaas, een beetje zeezout en zwarte peper. Pureer 2/3 van de boontjes met een vork, laat de rest heel.
  • Breng een pan met water tegen de kook aan en pocheer de eieren voor 2-3 minuten. In de tussentijd verhit je de gril tot medium /heet. Snij de ciabatta open over de hele lengte en snij dan in twee zodat je met vier stukken overblijft. Toast de stukken ciabatta light, sprinkle een beetje olijfolie erop en doe de bonenpuree op de toast. Voeg een gepocheerd ei er boven op en strooi de rest van de parmezaanse kaas erop en de gehakte peterselie. Voeg zout en peper toe en als je peterselie olie hebt sprenkle die er dan over voor serveren.

Toast met tuinbonen | simoneskitchen.nl

Delicious light lunch!!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!