Knapperige toast met aardbeien, tuinbonen en feta
Perfect als zomerse lunch is dit makkelijke recept van toast met aardbeien, tuinbonen en feta. Zomerse perfectie.
Zomerse toast met aardbeien
O wat hou ik van aardbeien! Zacht, zoet en verleidelijk lekker. (nou wou ik echt heel cheesy erachter zetten; net als ik, maar dat doen we maar niet. Hahaha)
Vorige week had ik een flinke lading aardbeien gekocht. Ze zijn nu heerlijk en als ik een marktkraam tegenkom met dat lekkers dan moet ik ze kopen. Ik maakte er al de aardbeien custardtaartjes mee en zelfs een pastasalade met aardbeien. Maar die komt later aan bod.
Aardbeien met tuinbonen
In dit geval wilde ik iets maken wat erg lekker zou zijn op een knapperig geroosterd broodje. De tuinbonen zijn nu ook in het seizoen dus toen ik die zag liggen moesten ook die mee. Ik ben niet zo dol op het wat taaiere velletje van de tuinboon. Als ze heel jong zijn valt dat wel mee, maar iets oudere tuinbonen willen nog wel eens taai zijn. Om dat te voorkomen – en ook omdat die kleur dan zo heerlijk groen is – dubbel dop ik de tuinbonen.
Dat is altijd wel even een rottig klusje. Maar dan heb je ook wel wat. Ik vind het lekkerder, maar het is geen must natuurlijk. Doe je het niet dan wordt prakken denk ik ook een beetje lastiger om de tuinbonen te mengen met de feta. Als alternatief zou je hiervoor dan goed doperwten kunnen gebruiken. Dus de tuinbonen laat je weg en die vervang je voor doperwten. Liefst verse doperwten maar diepvries kan natuurlijk ook.
Goede balsamico
De toast is vervolgens heerlijk met een goede balsamico. Behalve de basilicum is verse munt er ook heerlijk bij, dus gebruik vooral wat je voorhanden hebt om deze toast met aardbeien te maken. Of maak een keer deze zoete variant aardbeien wentelteefjes!
Knapperige toast met tuinbonen, aardbeien en feta
Benodigdheden
- Broodrooster
Ingrediënten
- 4 plakken lekker brood
- 75 gr feta
- 150 gr tuinbonen gedopt
- 200 gr aardbeien
- goede balsamico
- Verse basilicum
Instructies
- Begin met het koken van de tuinbonen in een pannetje met water zonder zout. Laat ze een minuutje of 5 koken en giet dan af en laat afkoelen.
- Haal nu de buitenste velletjes van de tuinbonen eraf. Dit heet dubbeldoppen. Je houdt dan het felgroene middenste over en het taaie velletje ben je kwijt.
- Prak ze een beetje in een kommetje en verkruimel hierover de feta. Prak dit even samen met een vork. Het hoeft niet fijn te zijn of een geheel te vormen.
- Rooster de boterhammen in een broodrooster of in de koekenpan.
- Beleg elke boterham met wat van het tuinbonen/feta mengsel en snij hierover heen plakjes van de aardbeien.
- Doe wat van de basilicum erover en druppel wat balsamico eroverheen.
- Serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.