Simone's Kitchen

Zomerse wentelteefjes met aardbeien en ricotta

Wentelteefjes met ricotta en aardbeien | simoneskitchen.nl

Pffft, ben ik even blij dat ik op mijn kont zit… Ik was ‘vrij’ gisteren namelijk dus dat betekende dat ik nog vijf foto’s moest schieten voor mijn boek, een foto voor een klant moest maken, een blogpost die op de planning stond, boodschappen moest ik nog doen en o help, ik had geen recepten meer om over te bloggen. Dat komt eigenlijk niet zo heel vaak voor. Ik heb meestal nog wel ergens wat op de plank liggen, maar dit keer dus niks, nada, nop.

Wentelteefjes met ricotta en aardbeien | simoneskitchen.nl

Paniek dus.. (nou ja paniek is natuurlijk zwaar overdreven he..)

Zomerse wentelteefjes

Maar ik had nog wat lekker brood over van de tweede shoot voor het nieuwe boek van Levine, dat weer vol staat met allerlei lekkers. Brood dat ik weer iets te lang had laten liggen dus ideaal om eens fijne wentelteefjes te maken. En dit is lekker! Nu zullen jullie niet meteen het brood van Levine hebben liggen maar dit kan ook prima met krentenbrood of als je dat niet hebt kan gewoon brood natuurlijk altijd.

Wentelteefjes, of zoals Tom ze altijd noemt “Turn around bitches“, zijn toch wel het ultieme verwenontbijt vind ik hoor. Zo lekker! Die van mij hebben standaard een beetje kaneel erin, want dat is nog lekkerder en met de aardbeien en ricotta erbij is het een compleet zondagochtend ontbijtje.

Zomerse wentelteefjes met aardbeien en ricotta | simoneskitchen.nl

Zomerse wentelteefjes met aardbeien en ricotta
Totale tijd
15 mins
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 4 sneetjes oud krentenbrood
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • 2 el boter
  • 100 gr ricotta
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 150 gr aardbeien
Instructies
  1. Doe de melk in een platte kom en klop het ei erdoor. Meng de vanille en het kaneel erdoor en leg een sneetje krentenbrood erin. Laat het een paar minuutjes weken maar zorg dat het niet te slap wordt. Je moet het nog wel kunnen hanteren. Herhaal dit voor de andere sneetjes.
  2. Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak twee sneetjes tegelijk. Paar minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng de ricotta ondertussen met de honing, rasp van sinaasappel en sinaasappelsap en klop even door.
  4. Serveer de zomerse wentelteefjes met de ricotta en de schoongemaakte aardbeien

3 comments

  1. Pingback: Zomerse Wentelteefjes met Aardbeien en Ricotta – Mariëlle in de Keuken

  2. Pingback: 31 Recepten Met Aardbeien: De Veelzijdigheid Van Het Zomerkoninkje

  3. Pingback: De lekkerste paas-ontbijtjes op een rij | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos