Wentelteefjes met aardbeien en ricotta
Zomer is natuurlijk volop aardbeientijd. En deze zomerse wentelteefjes met aardbeien en ricotta zijn perfect voor dat soort lekker zwoele zomerse dagen.
Zomerse wentelteefjes met aardbeien
Pffft, ben ik even blij dat ik op mijn kont zit… Ik was ‘vrij’ gisteren namelijk dus dat betekende dat ik nog vijf foto’s moest schieten voor mijn boek, een foto voor een klant moest maken, een blogpost die op de planning stond, boodschappen moest ik nog doen en o help, ik had geen recepten meer om over te bloggen. Dat komt eigenlijk niet zo heel vaak voor. Ik heb meestal nog wel ergens wat op de plank liggen, maar dit keer dus niks, nada, nop.
Tijd dus om even een lekker snel en zomers recept voor jullie te maken waar je altijd mee aan kunt komen.
Ideaal voor oud brood
Bij een kleine zoektocht door mijn voorraadkast kwam ik nog wat lekker brood tegen wat eigenlijk al had moeten worden opgegeten. Ideaal om wentelteefjes mee te maken. Nu ben ik fan van wentelteefjes want het is altijd lekker, snel klaar en je kunt er bovendien allerlei variaties mee maken. Check hieronder maar voor diverse recepten voor het maken van wentelteefjes. Maar wentelteefjes met aardbeien had ik nog niet eerder gemaakt.
In dit geval koos ik ervoor om de wentelteefjes met aardbeien te maken met oud krentenbrood. Dat is natuurlijk een optie, want met gewoon brood gaat dit net zo goed. Alhoewel ik krentenbrood altijd een extra lekker effect vind geven. Dus als je toevallig krentenbrood hebt liggen, dan zeker eens proberen. Of met oude krentenbollen. Lijkt me ook heerlijk!
Ik combineerde het vervolgens met een lekkere klodder sinaasappel ricotta. Ik mengde de ricotta met sinaasappelrasp, wat honing en sinaasappelsap. Dat past geweldig bij de aardbeien. Maak het af met lekker wat verse basilicum erover en eventueel nog een beetje honing en je wentelteefjes met aardbeien zijn klaar om te serveren.
Nog meer wentelteefjes recepten:
Ben jij fan van wentelteefjes check dan zeker de onderstaande recepten ook eens uit:
Zomerse wentelteefjes met aardbeien en ricotta
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 ml volle melk
- 4 sneetjes oud krentenbrood
- 1 tl vanille
- 1 tl kaneel
- 2 el boter
- 100 gr ricotta
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 el sinaasappelsap
- 2 el honing
- 150 gr aardbeien
Instructies
- Doe de melk in een platte kom en klop het ei erdoor. Meng de vanille en het kaneel erdoor en leg een sneetje krentenbrood erin. Laat het een paar minuutjes weken maar zorg dat het niet te slap wordt. Je moet het nog wel kunnen hanteren. Herhaal dit voor de andere sneetjes.
- Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak twee sneetjes tegelijk. Paar minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Meng de ricotta ondertussen met de honing, rasp van sinaasappel en sinaasappelsap en klop even door.
- Serveer de zomerse wentelteefjes met de ricotta en de schoongemaakte aardbeien
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: De lekkerste paas-ontbijtjes op een rij | Simone's Kitchen
Pingback: 31 Recepten Met Aardbeien: De Veelzijdigheid Van Het Zomerkoninkje
Pingback: Zomerse Wentelteefjes met Aardbeien en Ricotta – Mariëlle in de Keuken