Het is een recept wat ik al een tijdje wilde maken; oliebol wentelteefjes. Zo makkelijk en de perfecte manier om de leftover oliebollen op te maken en ervan te genieten bij het ontbijt.

Oliebol wentelteefjes

Oliebol wentelteefjes met stoofpeer

Ik kwam het recept tegen toen ik zocht op kerstontbijt en dat leek me nou het perfecte gerechtje om te maken. Nu kun je dit maken als ontbijt maar zeker ook als dessert. In dat geval kun je het bijvoorbeeld serveren met een lekkere bol ijs en een karamelsaus. Ik maakte recent een sinaasappel karamelsaus en ben daar sindsdien door geobsedeerd. Zó lekker!

Maar daar ging het nu niet over. De oliebol wentelteefjes dus. Ik had nog stoofpeertjes over dus dat leek me een goede combinatie. Je kunt ze natuurlijk ook serveren met gestoofde appeltjes, verse aardbeien of wat je maar lekker lijkt.

Wentelteefjes van oliebollen

Met kaneelsuiker

Het maken van de oliebol wentelteefjes gaat eigenlijk min of meer hetzelfde als elk ander recept voor wentelteefjes. Met dit verschil dat de oliebollen natuurlijk wat kleiner zijn. Het is handig om ze eerst in ongeveer drie plakken per bol te snijden. De middelste plak wordt natuurlijk het mooiste maar de buitenkantjes zijn net zo lekker dus gebruik die zeker ook.

Vervolgens maak je een mengsel van 2 eieren en wat melk. Ik voegde hier nog wat pumpkin spice (of gewone kaneel) aan toe en mengde dit goed door. Dip de oliebol plakjes er even in. Het mag er best wel eventjes in liggen om het vocht op te nemen, maar zeker niet te lang.

Vervolgens verhit je een koekenpan met wat boter en hierin bak je de plakjes oliebol in een paar minuten per kant goudbruin en gaar. Ik maakte er een kaneel-poedersuiker bij met wat citroen. De citroen is natuurlijk optioneel maar geeft het wel een lekker fris effect.

Ik gebruikte poedersuiker wat natuurlijk een tikkie gaat klonteren als je er iets vochtigs zoals citroenrasp aan toevoegt, maar ik vond het alsnog lekker. En ik vind poedersuiker altijd het lekkerste met dit soort kerstontbijtjes.

Oliebol wentelteefjes

Krenten- of oliebollen

Ik gebruikte voor de oliebol wentelteefjes overigens krentenbollen. Oliebollen kan natuurlijk ook of maak ze eens met mijn favoriete oliebolrecept.

Oliebol wentelteefjes

Oliebol wentelteefjes

No ratings yet
GangOntbijt
KeukenHollandse keuken

clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 oliebollen bijv. restje
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 75 g poedersuiker
  • 1.5 tl gemalen kaneel
  • 1 el rasp van citroenschil
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 4 stoofpeertjes gegaard

  • Deze oliebol wentelteefjes zijn makkelijk om te maken en staan binnen no time op tafel.
  • Om de suiker te maken meng je de pumpkin spice met de poedersuiker en de citroenrasp.
  • Breek de eieren in een kom en voeg hier de melk aan toe en een halve theelepel pumpkin spice. Klop dit even goed door.
  • Snijd elke oliebol in de lengte in 3 dikke plakken. Haal de plakken door de melk.
  • Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de plakjes oliebol in 2 min. per kant goudbruin en krokant.
  • Leg de ‘wentelteefjes’ op de borden. Serveer ze met de stoofpeertjes en de kaneelsuiker.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.