Simone's Kitchen

Wentelteefjes van krentenbrood met chocola en banaan

Wentelteefjes van krentenbrood

Wentelteefjes van krentenbrood

Het is misschien stiekem wel mijn guilty pleasure. Al heb ik stiekem (wel een hoop stiekem gedoe he…) een hekel aan het woord guilty pleasure. Want a, ik voel me er niet schuldig over. En schuldig en plezier gaan bovendien niet goed samen. Dus ik vind het gewoon heul erg lekker. Nu zijn wentelteefjes van gewoon brood al erg lekker. (Deze van Tom met speculaas is een topper) Maar wentelteefjes van krentenbrood? Dat is dan gewoon nog net weer even een stapje lekkerder.

Dudefood versie

Tom maakte al eens eerder een heuse wentelteefje-dudefood versie, ook wel “Turn-around-bitches” genaamd. En in het kader van de aanstormende Sinterklaas is die ook niet te versmaden. Want het is met speculaas. Ik geef maar vast een hint.

Wentelteefjes van krentenbrood
Ook lekker zonder banaan en chocola

Ik merk wel dat deze tijd van het jaar altijd erg uitnodigt tot het maken van heerlijke gerechten die eh… niet zo heel erg gezond zijn. Gelukkig ben ik ook alweer druk met het nieuwe Paleo Magazine (nummer 1 van 2020 straks alweer) dus dat betekent automatisch gezond. En deze wentelteefjes maakte ik jaren geleden alweer dus het is niet dat ik ze net gegeten heb (helaas)

Wentelteefjes van krentenbrood met chocola en banaan

Natuurlijk komen de dagen van het krentenbrood (daarmee bedoel ik natuurlijk de kerstdagen) er ook alweer rap aan en gegarandeerd dat je ergens wel een paar plakken oud krentenbrood over houdt. Dan kun je dus mooi deze maken!

Wentelteefjes van krentenbrood
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Wentelteefjes van krentenbrood met chocola

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 3 eieren middelgroot
  • 1 el slagroom
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl gember
  • 4 plakken oud krentenbrood zonder spijs
  • 25 gr roomboter om in te bakken
  • 1 banaan rijp
  • 75 gr pure chocola gesmolten

Instructies

  • Maak eerst het beslag voor de wentelteefjes door de eieren te mengen met de slagroom, honing, vanille extract en specerijen. Leg hier de vier plakken brood een voor een in en laat ze het mengsel even goed opzuigen.
  • Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om bruin. Serveer met plakjes banaan en druppel er gesmolten chocola over. Chocola smelt je het beste au bain-marie. Zet een pannetje met water op, breng aan de kook en doe de chocola in een hittebestendige kom. Laat dit smelten boven het pannetje met water.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: banaan, chocola, krentenbrood, slagroom

Voedingswaarde

Calorieën: 319kcal, Koolhydraten: 37g, Eiwit: 7g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 141mg, Natrium: 187mg, Kalium: 265mg, Vezels: 3g, Suiker: 19g, Vitamine A: 408IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 47mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!