Simone's Kitchen

Banaan met chocola en roze peper

Het is misschien wel het snelste dessert ever, afgezien van het feit dat je natuurlijk de chocola moet smelten. Maar deze banaan gedoopt in chocola en bestrooit met roze peper is heerlijk en ook nog eens gezond!

Banaan met chocola

Banaan met chocola en roze peper

Dit super simpele snackje van banaan met chocola lijkt eigenlijk wel een beetje op mijn gezonde versie van de bananasplit, maar is nog eenvoudiger. Het meeste werk bij dit snackje is eigenlijk het smelten van de chocola. Nou ok, en het pletten van de roze peper.

Roze peper ziet er niet alleen mooi uit het smaakt ook wel echt anders dan gewone zwarte peper. Je kunt hier ook goed szechuan peper voor gebruiken als je dat in huis hebt. Dit zijn overigens geen echte peperkorrels maar bloemknopjes. Maar dat even terzijde.

Gezonde snack

Ga je de banaan met chocola serveren aan kinderen dan is het handiger om de peper weg te laten. Dat zal bij kids net wat minder in de smaak vallen. Een banaan met chocola daarentegen gaat er gegarandeerd goed in. Handig om dan de hele banaan te gebruiken en die niet helemaal in de chocola te dopen. De handjes kunnen dan om het gedeelte heen waar geen chocola zit.

Alhoewel ik niet kan garanderen dat ze niet alsnog onder de chocola komen te zitten. Je weet hoe dat gaat met kinderen. Maar ook volwassenen kunnen dit snackje goed waarderen! Je kunt het zelfs als eenvoudig dessert serveren met wellicht nog wat fruit erbij en slagroom.

Ik vind het er in ieder geval altijd al lekker feestelijk uitzien door het roze van de peper. Het is mooi als je de bananen door midden snijdt en dat een beetje schuin doet. Dat hoeft natuurlijk niet maar ziet er wel mooier uit als je ze op een schaaltje serveert.

Banaan met chocola
Print recept Pin recept
No ratings yet

Banaan met chocola en roze peper

Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min

Ingrediënten

  • 4 bananen schuin doormidden sneden
  • 200 gr donkere chocola gesmolten
  • 1 el roze peper beetje geplet

Instructies

  • Smelt de chocola au bain marie
  • Doop de bananen in de chocola, laat even uitlekken en leg ze dan op een bordje. Besprenkel met de roze peper en serveer.
Gang: Dessert, snacks
Keuken: paleo
Trefwoord: banaan, chocola

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Banaan met chocola

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.