Walnoot pesto met pit

Walnootpesto met pit | simoneskitchen.nl

Een pittige pesto variant met walnoten en chili

Ik hou van de herfst. Koud en guur buiten en warm en gezellig binnen. Nou ja, dat is de theorie natuurlijk he. Het blijft tenslotte Nederland en als er hier iets onvoorspelbaar is dan is het wel het weer. Sterker nog: terwijl ik dit tik schijnt de zon volop en is het heerlijk buiten. Graadje of 18 als ik de weermeneren en mevrouwen mag geloven. Niet dat ik buiten zit want ik ben snipverkouden.

Walnoot pesto met pit | simoneskitchen.nl

Ik moest echter toch werken afgelopen zondag dus aangezien ik toch in de studio was leek het me handig om meteen even een leuk recept te maken voor op de site. Pesto kun je in heel veel verschillende variaties maken. Zo maakte is al eens een pesto met geitenkaas (niet geschikt voor mijn dude en ook niet voor mensen met gevoelige neusjes want de kaas riekt…), een pesto rosso (met chipotle!) en laatst met Esmée deze broccoli pesto die ook best verrassend was.

Walnoten pesto met chili | simoneskitchen.nl

Pesto met pit

Deze pesto is weliswaar met basilicum, maar in plaats van pijnboompitjes gebruikte ik een mengsel van pecannoten en walnoten en deed er een rode peper in met zaadjes en zaadlijsten. Mijn peper was aan de forse kant en de pesto ook behoorlijk pittig. Check – als je het aankunt – eerst even of je peper wel of niet pittig is. Soms koop ik een rode peper en die is dan niet veel pittiger dan een paprika, dus altijd even checken. Heb je niet genoeg pit, dan kun je er optioneel nog wat extra chili vlokken door doen.

Ik vind pesto het allerlekkerste door een pasta heen, maar smeer het ook graag op een bruschetta. Lekker met mozzarella (buffel mozzarella dan wel he!) en een pittige rauwe ham bijvoorbeeld. Of met verse tomaatjes met een beetje olijfolie eroverheen…. Wat is jouw favoriete pesto?

Mijn boek Heerlijke Chaos is uit! Koop hem hier!

Het lepeltje is van Mepra en van de lijn Epoque nero

Walnoot pesto met pit

Ook lekker met een teentje knoflook erdoor!

Ingredients:

  • 1 basilicum plantje
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 100 gram walnoten/pecannoten
  • 1 hele rode chili, in grove stukken gesneden, inclusief zaad en zaadlijsten
  • zout
  • olijfolie

Directions:

  1. Snij de blaadjes en takjes van de basilicumplant en doe in de kom van een keukenmachine.
  2. Voeg hier de parmezaanse kaas in stukken bij evenals de walnoten, pecannoten, de chili en wat olijfolie.
  3. Draai de machine tot alles een beetje bij elkaar komt. Terwijl de machine draait voeg je er langzaam olie aan toe tot je de gewenste dikte hebt. Proef en voeg eventueel zout naar smaak toe.

 

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *