Citroen peper noedels met broccoli en kip

Citroen peper noedels met broccoli en kip

Dit gerecht is super makkelijk aan te passen naar ieders wens. Je kunt varkensreepjes gebruiken in plaats van kip, of het vlees helemaal weglaten en vervangen door geroosterde groente of stukjes gegrilde halloumi.

Citroen peper noedels; eigenlijk een wat gekke naam voor een gerecht met noedels en kip die in citroenpeper kruiden is gewenteld. Maar ja het benoemen van een gerecht is never mijn sterkste kant geweest. Dus je zult het er mee moeten doen.

De citroen peper noedels zijn super snel klaar. In 15 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel gezet waar iedereen blij mee gaat zijn.

Bereiden van de citroen peper noedels

Om de noedels te maken kook je eerst de noedels gaar. Je wokt ze straks nog even door, dus als ze koud worden is er niks aan de hand.

Om te voorkomen dat ze helemaal aan elkaar plakken is het wel handig om ze even goed af te spoelen met koud water voor je verder gaat.

Ik haal de noedels met een schuimspaan uit het kookwater en gebruik hetzelfde water om de broccoli even kort te koken tot beetgaar. Dat scheelt weer extra water verhitten en is wel zo snel.

Snij de kip in blokjes en doe die in een kom. Meng dit goed met de citroenpeper (ik gebruik de citroenpeper mix van Jonnie Boer) en de sojasaus.

Wokken

Verhit nu een wok met wat olie en bak hierin de kip op hoog vuur gaar en goudbruin. Doe de noedels, broccoli en lente uitjes erbij en roerbak het geheel tot het mooi heet is.

Verdeel het over twee borden en besprenkel met wat van de citroenolie. (Tom verkoopt de citroenolie in de webshop. Echt een van mijn favorieten!)

Of probeer ook eens deze ramen noedelbowl met buikspek

Citroen peper noedels

Citroen peper noedels

5 van 1 stem
GangDiner
KeukenAziatisch

Een heerlijk en makkelijk gerecht voor doordeweeks
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten

2 personen

Materiaal

  • wok

Ingrediënten

  • 125 gr udon noedels
  • 150 gr broccoli in kleine roosjes
  • 125 gr kip in blokjes
  • 1 el citroenpeper Kruiden van Jonnie Boer
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olie om te bakken
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 el citroenolie (of sap van 1 citroen gemengd met olijfolie)

  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, schep uit de pan met een schuimspaan en spoel goed af.
  • Kook de broccoli in hetzelfde water een paar minuten tot beetgaar.
  • Doe de kip in een kom, meng met de citroenpepermix en sojasaus.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en bruin. Meng de noedels, broccoli en lente uitjes door het gerecht en besprenkel met citroenolie.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 378kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 13g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 1282mg | Kalium: 322mg | Vezels: 6g | Suiker: 8g | Vitamine A: 707IU | Vitamine C: 71mg | Calcium: 53mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.