Simone's Kitchen

Thaise basilicum kip met courgette noodles (whole30, paleo)

Thaise basilicum kip | simoneskitchen.nl

Aziatische smaken

Dit recept voor Thaise basilicum kip is zo lekker dat we het in 1 week twee keer hebben gemaakt. Het is eenvoudig, al moet je de kip wel even de tijd geven om te marineren. Ik maak de marinade meestal de avond van tevoren. Dan kan het lekker de hele nacht intrekken en is het de volgende dag zo klaar om te maken.

Thaise basilicum kip met courgette noedels #paleo #whole30approved #whole30recepten

Je kunt dit eten met courgette noedels of je kunt er natuurlijk ook ‘gewone’ noedels bij maken. In dat geval zou ik er wel nog een groene salade bij serveren. De courgette noedels zorgen natuurlijk ook meteen voor extra groente. Want die heb je er dan nog wel bij nodig.

Dit soort smaken zorgt er wel meteen voor dat we zin krijgen in de vakantie. En dan met name een vakantie ergens in Azië. Alweer zolang geleden dat we daar zijn geweest! Op het moment zijn we druk aan het nadenken waar onze volgende vakantie heen gaat. Best lastig inschatten want wat de financiële situatie is over een half jaar? Geen idee…. Dat is altijd een beetje koffiedik kijken. Bovendien heb ik net een nieuwe auto gekocht (ja, ja) dus het spaarpotje is een beetje leeg…

Thaise basilicum kip met courgette noedels

Dus doen we het maar even met de Aziatische smaken uit deze Thaise basilicum kip! Ook lekker moet je maar denken.. 😉

Thaise basilicum kip
Kooktijd
15 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
Marinade
  • 2 el sesamolie
  • 4 el coconut aminos
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • verse zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook geplet
De rest
  • 500 gr kipfilet dun gesneden
  • 1 el koksolie
  • 1 rode paprika dun gesneden
  • 45 gr verse basilicum liefst Thaise maar gewone werkt ook, gehakt
  • bosuitjes voor serveren
  • Courgettepasta om te serveren
  • sesamzaad
Instructies
  1. Combineer alle ingrediënten voor de marinade samen en doe hier de kipreepjes in. Laat dit 6 uur marineren
  2. Verhit olie in een wok en voeg hier de kip met de marinade aan toe en bak tot het bruin is.
  3. Voeg de rode paprika en de basilicum aan toe en kook tot de kip gaar is.
  4. Serveer met courgette noedels, de bosuitjes en sesamzaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos