Dit heerlijke groente gerecht van geroosterde groente met tahini dressing is eenvoudig om te maken maar zit toch bomvol met smaak.

Geroosterde groente met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Geroosterde groente met tahini

Er is iets met geroosterde groentes waar ik geen weerstand aan kan bieden. Het is makkelijk, ook al moet je altijd wel even wachten tot de groentes goed geroosterd zijn natuurlijk. Maar zelfs koud kan ik soms genieten van dit lekkere gerecht.

De eerste keer dat ik het maakte deden we een whole30 en ik wilde weer eens iets anders maken. Ik gebruikte als groente paprika, courgette en aubergine. Aubergine is natuurlijk een nachtschade evenals de paprika, maar je kunt ook goed andere groentes gebruiken als je dat liever doet.

Hoe maak je de geroosterde groente?

Het maken van dit gerecht is heel eenvoudig. Je maakt de paprika schoon door de zaadjes te verwijderen en je legt hem in de lengte doormidden gesneden in een ovenschaal. De aubergine en de courgette snij je beiden ook in de lengte doormidden en je druppelt over alle groenten was olijfolie. Voeg peper en zout naar wens toe.

Schuif het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Terwijl de groente in de oven staat maak je de tahini dressing. Hiervoor gebruik je uiteraard tahini en ik vulde dat hier aan met mosterd, appelcider en peper en zout. Als het te dik is helpt het vaak door een klein beetje water toe te voegen. Klinkt altijd wat vreemd maar dat werkt goed met een tahini dressing.

Vulling

Als extra heb ik hier een soort vulling gemaakt van wat kerstomaatjes. Dat is lekker fris en omdat je de tomaatjes rauw eet is het een goede tegenhanger, maar je kunt de tomaatjes natuurlijk ook mee roosteren.

Een alternatief is het om wat champignons erbij te bakken. Serveer de geroosterde groente verder met wat sesamzaadjes voor erover en wat tuinkers of radijscress. En natuurlijk met de tahini dressing.

Aanvulling

Het gerecht is vrij licht, dus wil je het wat meer body geven dan is dit erg lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip of een pittig gehaktballetje.

Geroosterde groente met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Geroosterde groente met tahini dressing

5 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenMidden oosten

Een lekker makkelijk en smakelijk gerecht met geroosterde groentes en een tahini dressing
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette in de lengte doormidden
  • 1 aubergine in de lengte doormidden
  • 1 paprika in de lengte doormidden
  • 1 el olijfolie om te bestrijken
  • 100 gr kerstomaatjes in partjes gesneden

Dressing

  • 2 el tahini
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • peper en zout
  • tuinkers, radijscress ed om erover te strooien
  • 1 tl sesamzaadjes voor erover

  • Verwarm de oven voor op een graad of 200ËšC. Neem een ruim bakblik en leg hier de groentes in. Bestrijk deze met olijfolie en besprenkel met wat peper en zout. Zet in de oven tot ze gaar zijn, een minuut of 20-30
  • Maak de dressing door de tahini, mosterd en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de groente met de gehakte kerstomaatjes, de radijscress, sesamzaadjes en de dressing

Notities

Wil je geen nachtschade eten laat dan de paprika, aubergine en tomaat weg. Het is een optie om alleen de courgettes te roosteren natuurlijk. Laat dan ook de tomaatjes weg en gebruik eventueel wat geruld gehakt met wat fijngesneden champignons, om over de courgette te strooien. In combinatie met de cress, sesamzaadjes en de dressing is het ook erg lekker!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 8g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Natrium: 109mg | Kalium: 1105mg | Vezels: 11g | Suiker: 14g | Vitamine A: 2372IU | Vitamine C: 111mg | Calcium: 82mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.