Geroosterde groente met tahini dressing (whole30, paleo)
Makkelijk uit de oven
Dag drie van de whole30 en dit lekkere ovengerecht is super simpel om te maken. Het moet even in de oven staan maar in de tussentijd heb je je handen vrij om wat anders te gaan. Zoals het maken van de tahini dressing. Ondanks het feit dat ik mijn tahini graag zelf maak, is het iets dat makkelijk gekocht kan worden. Let wel even op wat erin zit, maar over het algemeen is het niet meer dan sesamzaadjes en olie.
Nachtschade
Wil je geen nachtschades eten dan kun je dit gerecht ook prima maken met alleen de courgette. De vulling zou je eventueel kunnen vervangen door wat gehakt met pittige kruiden. Wat champignons erdoor is ook lekker als vulling. De keuze is redelijk groot dus doe er vooral in wat je lekker vindt. De versie die je hier ziet is vegetarisch maar voeg er een stukje krokant gebakken kipdijfilet bij en je maaltijd is compleet.
Geroosterde groente met tahini dressing
Ingrediënten
Dressing
- 2 el tahini
- 1 el mosterd
- 1 el appelciderazijn
- peper en zout
- tuinkers, radijscress ed om erover te strooien
- 1 tl sesamzaadjes voor erover
Instructies
- Verwarm de oven voor op een graad of 200˚C. Neem een ruim bakblik en leg hier de groentes in. Bestrijk deze met olijfolie en besprenkel met wat peper en zout. Zet in de oven tot ze gaar zijn, een minuut of 20-30
- Maak de dressing door de tahini, mosterd en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groente met de gehakte kerstomaatjes, de radijscress, sesamzaadjes en de dressing
Notities
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Gehakt ovenschotel met wortelgroentes | Simone's Kitchen