Geroosterde groente met tahini dressing (whole30, paleo)
Dit heerlijke groente gerecht van geroosterde groente met tahini dressing is eenvoudig om te maken maar zit toch bomvol met smaak.
Geroosterde groente met tahini
Er is iets met geroosterde groentes waar ik geen weerstand aan kan bieden. Het is makkelijk, ook al moet je altijd wel even wachten tot de groentes goed geroosterd zijn natuurlijk. Maar zelfs koud kan ik soms genieten van dit lekkere gerecht.
De eerste keer dat ik het maakte deden we een whole30 en ik wilde weer eens iets anders maken. Ik gebruikte als groente paprika, courgette en aubergine. Aubergine is natuurlijk een nachtschade evenals de paprika, maar je kunt ook goed andere groentes gebruiken als je dat liever doet.
Hoe maak je de geroosterde groente?
Het maken van dit gerecht is heel eenvoudig. Je maakt de paprika schoon door de zaadjes te verwijderen en je legt hem in de lengte doormidden gesneden in een ovenschaal. De aubergine en de courgette snij je beiden ook in de lengte doormidden en je druppelt over alle groenten was olijfolie. Voeg peper en zout naar wens toe.
Schuif het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Terwijl de groente in de oven staat maak je de tahini dressing. Hiervoor gebruik je uiteraard tahini en ik vulde dat hier aan met mosterd, appelcider en peper en zout. Als het te dik is helpt het vaak door een klein beetje water toe te voegen. Klinkt altijd wat vreemd maar dat werkt goed met een tahini dressing.
Vulling
Als extra heb ik hier een soort vulling gemaakt van wat kerstomaatjes. Dat is lekker fris en omdat je de tomaatjes rauw eet is het een goede tegenhanger, maar je kunt de tomaatjes natuurlijk ook mee roosteren.
Een alternatief is het om wat champignons erbij te bakken. Serveer de geroosterde groente verder met wat sesamzaadjes voor erover en wat tuinkers of radijscress. En natuurlijk met de tahini dressing.
Aanvulling
Het gerecht is vrij licht, dus wil je het wat meer body geven dan is dit erg lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip of een pittig gehaktballetje.
Geroosterde groente met tahini dressing
Ingrediënten
Dressing
- 2 el tahini
- 1 el mosterd
- 1 el appelciderazijn
- peper en zout
- tuinkers, radijscress ed om erover te strooien
- 1 tl sesamzaadjes voor erover
- Verwarm de oven voor op een graad of 200˚C. Neem een ruim bakblik en leg hier de groentes in. Bestrijk deze met olijfolie en besprenkel met wat peper en zout. Zet in de oven tot ze gaar zijn, een minuut of 20-30
- Maak de dressing door de tahini, mosterd en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groente met de gehakte kerstomaatjes, de radijscress, sesamzaadjes en de dressing
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Gehakt ovenschotel met wortelgroentes | Simone's Kitchen