Simone's Kitchen

Geroosterde groente met tahini dressing (whole30, paleo)

Geroosterde groente met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Makkelijk uit de oven

Dag drie van de whole30 en dit lekkere ovengerecht is super simpel om te maken. Het moet even in de oven staan maar in de tussentijd heb je je handen vrij om wat anders te gaan. Zoals het maken van de tahini dressing. Ondanks het feit dat ik mijn tahini graag zelf maak, is het iets dat makkelijk gekocht kan worden. Let wel even op wat erin zit, maar over het algemeen is het niet meer dan sesamzaadjes en olie.

Nachtschade

Wil je geen nachtschades eten dan kun je dit gerecht ook prima maken met alleen de courgette. De vulling zou je eventueel kunnen vervangen door wat gehakt met pittige kruiden. Wat champignons erdoor is ook lekker als vulling. De keuze is redelijk groot dus doe er vooral in wat je lekker vindt. De versie die je hier ziet is vegetarisch maar voeg er een stukje krokant gebakken kipdijfilet bij en je maaltijd is compleet.

 

Geroosterde groente met tahini dressing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Geroosterde groente met tahini dressing

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette in de lengte doormidden
  • 1 aubergine in de lengte doormidden
  • 1 paprika in de lengte doormidden
  • 1 el olijfolie om te bestrijken
  • 100 gr kerstomaatjes in partjes gesneden

Dressing

  • 2 el tahini
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • peper en zout
  • tuinkers, radijscress ed om erover te strooien
  • 1 tl sesamzaadjes voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op een graad of 200˚C. Neem een ruim bakblik en leg hier de groentes in. Bestrijk deze met olijfolie en besprenkel met wat peper en zout. Zet in de oven tot ze gaar zijn, een minuut of 20-30
  • Maak de dressing door de tahini, mosterd en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de groente met de gehakte kerstomaatjes, de radijscress, sesamzaadjes en de dressing

Notities

Wil je geen nachtschade eten laat dan de paprika, aubergine en tomaat weg. Het is een optie om alleen de courgettes te roosteren natuurlijk. Laat dan ook de tomaatjes weg en gebruik eventueel wat geruld gehakt met wat fijngesneden champignons, om over de courgette te strooien. In combinatie met de cress, sesamzaadjes en de dressing is het ook erg lekker!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Gehakt ovenschotel met wortelgroentes | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!