Rode kool – broccolisalade met tahini dressing
Wintergroente maar dan anders
Ik vind rodekool wel echt zo’n groente die je in de winter eet. Stevige kost zoals mijn moeder dat vroeger zei. Maar rodekool koken (en dan met appeltjes natuurlijk) is best lekker maar door het koken spoelt er ook best veel van de voedingsstof uit de kool. Kijk maar eens naar de kleur van het water als je het gekookt hebt! Het gekke is dat ik witte kool altijd al rauw eet, maar op de een of andere manier rodekool wat lastiger vond. Het is wat harder dan witte kool of is dat alleen in mijn verbeelding?
Rode kool – broccolisalade
Hoe dan ook, ik wilde wel eens wat anders dus in plaats van de rode kool te snijden besloot ik het te raspen en te combineren met rauwe broccoli. Deze dan wel fijn gehakt en niet geraspt. En gecombineerd met deze tahini dressing bleek het een ontzettend lekker gerecht! Ik hou ervan om wat rozijnen erdoor te doen voor een klein beetje zoet maar dat kun je desgewenst vervangen door een appeltje of iets anders wat jij lekker vindt.
Rode kool broccolisalade met tahini dressing
Instructies
- Rasp de rode kool met een rasp of doe het in de keukenmachine. Een hele rode kool maakt echt enorm veel dus 1/4 is meer dan genoeg voor twee personen.
- Snij de broccoli fijn met een mes. Dit kan ook in de keukenmachine maar ik doe dat vaak met de hand zodat het net wat grover is.
- Meng de broccoli, de rode kool, rozijnen, hazelnoten en kerstomaatjes door elkaar.
- Maak de dressing door de ingrediënten te combineren. Mocht de dressing te dik zijn voeg dan wat olie, azijn of water toe en roer tot het de juiste dikte heeft.
- Serveer de salade met de dressing en wat sesamzaadjes erover
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Dit is al een tijd mijn favoriete salade.
Hier ook favoriet!