Rode kool – broccolisalade met tahini dressing

Rode kool met broccoli | simoneskitchen.nl

Wintergroente maar dan anders

Ik vind rodekool wel echt zo’n groente die je in de winter eet. Stevige kost zoals mijn moeder dat vroeger zei. Maar rodekool koken (en dan met appeltjes natuurlijk) is best lekker maar door het koken spoelt er ook best veel van de voedingsstof uit de kool. Kijk maar eens naar de kleur van het water als je het gekookt hebt! Het gekke is dat ik witte kool altijd al rauw eet, maar op de een of andere manier rodekool wat lastiger vond. Het is wat harder dan witte kool of is dat alleen in mijn verbeelding?

Rodekool salade met tahini dressing | simoneskitchen.nl

Rode kool – broccolisalade

Hoe dan ook, ik wilde wel eens wat anders dus in plaats van de rode kool te snijden besloot ik het te raspen en te combineren met rauwe broccoli. Deze dan wel fijn gehakt en niet geraspt. En gecombineerd met deze tahini dressing bleek het een ontzettend lekker gerecht! Ik hou ervan om wat rozijnen erdoor te doen voor een klein beetje zoet maar dat kun je desgewenst vervangen door een appeltje of iets anders wat jij lekker vindt.

Rode kool broccolisalade met tahini dressing

Ingredienten:

  • 1/4 rode kool
  • 1/2 broccoli
  • 100 gr kerstomaatjes, in kwartjes
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr hazelnoten, grof gehakt
  • optioneel; sesamzaadjes

Dressing:

  • 2 el tahini
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el tomaatazijn
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Rasp de rode kool met een rasp of doe het in de keukenmachine. Een hele rode kool maakt echt enorm veel dus 1/4 is meer dan genoeg voor twee personen.
  2. Snij de broccoli fijn met een mes. Dit kan ook in de keukenmachine maar ik doe dat vaak met de hand zodat het net wat grover is.
  3. Meng de broccoli, de rode kool, rozijnen, hazelnoten en kerstomaatjes door elkaar.
  4. Maak de dressing door de ingrediënten te combineren. Mocht de dressing te dik zijn voeg dan wat olie, azijn of water toe en roer tot het de juiste dikte heeft.
  5. Serveer de salade met de dressing en wat sesamzaadjes erover

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.