Zelfgemaakte koolsla (coleslaw) | simoneskitchen.nl

Ik had het beloofd he…. Dus bij deze het recept voor deze lekkere coleslaw oftewel koolsalade. Het grappige is dat ik er altijd van overtuigd was dat coleslaw uit Amerika kwam. Gewoon omdat je het daar overal bij krijgt ongeveer en het een klassieker is bij BBQ’s en dergelijke. Dus wat schetst mijn verbazing toen ik er vervolgens achter kwam dat koolsalade gewoon een Nederlandse uitvinding is. (ok, een uitvinding is misschien een groot woord voor een dergelijke eenvoudige salade)

Coleslaw of koolsla

Het woord “Cole” kennen ze natuurlijk ook helemaal niet in het Engels, althans niet in de betekenis van kool dus in die zin is het eigenlijk redelijk voor de hand liggend dat coleslaw een letterlijke ‘verengelsing’ (nieuw Nederlands woord… hahah) is van koolsla. Kun je nagaan hoe snel je bepaalde dingen voor lief aanneemt en bij enig onderzoek blijkt het dan toch heel anders als je oorspronkelijk dacht. Koolsla is het dus gewoon.

Waar het ook vandaan komt; dit is een superlekkere variatie. Want het is een recept waar heel erg veel variaties op bestaan. Logisch omdat de ingrediënten zich goed lenen voor creatieve interpretatie.. 😉 Ik vind deze het lekkerst!

Print
Zelfgemaakte coleslaw | simoneskitchen.nl

Zelf koolsla (coleslaw) maken


  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 6 personen
  • Category: salade
  • Method: rauw

Description

Een witte kool maakt echt een enorme berg salade. Hou daar rekening mee. Ik gebruik vaak een halve en dan nog heb je voldoende voor twee dagen voor twee personen


Ingredients

  • 1 witte kool
  • 2 winterpenen
  • hand rozijnen
  • Dressing
  • mayonaise
  • appelazijn
  • peper
  • zout
  • anijszaad

Instructions

  1. Snij de witte kool in dunne reepjes of doe dit in de keukenmachine. Rasp de winterpeen.
  2. Doe de groenten bij elkaar in een grote bak en strooi de rozijnen eroverheen (toevoegen naar smaak)
  3. Maak een ruime hoeveelheid dressing met de aangegeven ingredienten en proef tussendoor. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van je smaak, maar als je begint met eerst de hoeveelheid mayonaise die je denkt nodig te hebben dan kun je hier de appelazijn beetje bij beetje toevoegen tot het naar je smaak is.
  4. Deze salade is het lekkerste als je het een dag van tevoren klaar maakt en de smaken in de koeling lekker laat intrekken.