Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Kerst

Kerst 2023!

Het is weer die tijd van het jaar dat we allemaal massaal de keuken induiken om ons beste culinaire beentje voor te zetten. De zoektocht naar de lekkerste kerstrecepten is van start!

Kerstrecepten 2023

Gelukkig help ik je graag om van jouw kerstdiner een daverend succes te maken. Ik heb daarvoor de kerstrecepten onderverdeeld in verschillende categorieën om het zoeken makkelijk te maken. Je vindt ze hieronder al terug voor een snelle selectie!

De lekkerste kerstrecepten

Voor het maken van een lekker kerstdiner wil je natuurlijk dat het ten eerste goed te maken is, direct een succes is en je wilt liefst niet de hele dag in de keuken staan. Daarom zijn de kerstrecepten onderverdeeld in onder andere makkelijke recepten zodat je daar uit kunt kiezen voor het geval je liefst zo min mogelijk tijd in de keuken door wilt brengen.

Gegratineerde spruitjes

Je kiest dan voor gerechten die snel op tafel staan en toch dat wauw effect hebben. Een beenhammetje is daar een goed voorbeeld van. Makkelijk en toch een gerecht wat iedereen lekker vindt. Zeker in combinatie met de lekkerste cranberrysaus zit je dan eigenlijk altijd wel goed.

Voorbereiding

Het belangrijkste struikelpunt als je aan de slag gaat met de kerstrecepten is de voorbereiding. Dat is niet alleen het voorbereiden op de dag zelf, maar als je twijfelt over een recept dan is het handig om dit al een keer te testen vóór het zover is. Zeker de wat ingewikkelder gerechten zoals bijvoorbeeld een beef wellington, zijn handig om eens te testen. Dat kun je dan desgewenst met een wat goedkoper stukje vlees oefenen en als het dan kerst is kun je met zelfvertrouwen aan je kerstmenu beginnen.

Voor het bereiden van mijn kerstdiner wil ik altijd graag een combinatie maken tussen makkelijke kerstrecepten en de wat ingewikkelder recepten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet alle gangen van het menu ingewikkeld maakt. Dat kan natuurlijk wel, mits je het goed voorbereidt en al wat ervaring in de keuken hebt.