Weekmenu week 18-2024
En toen was ons weekendje Parijs alweer voorbij. Het was leuk en we hebben alle soorten weer gehad. Van natte sneeuw via regen, met een stevige wind op de Eiffeltoren, naar “in de zon” bij de Sacre Coeur. En natuurlijk hebben we er heerlijk gegeten en van alles uitgeprobeerd. Die inspiratie komt vast wel een keer voorbij, maar nu eerst het weekmenu voor deze week.
Maandag – Franse uiensoep
Als je een typisch Frans gerecht zoekt, kom je denk ik al gauw uit op uiensoep. Niet dat wij dat afgelopen weekend hebben gegeten, maar vroeger was dat mijn favoriete soep. Altijd lekker en zag er ook leuk uit als je eters had. Deze versie is ook nog eens makkelijk. Wie houdt daar nou niet van op de maandag?
Franse Uiensoep
Dinsdag – Broccolisalade met rodekool
Ik hou wel van een beetje kleur op mijn bord, en zeker in de vorm van een salade. Vroeger zou ik niet zo snel rauwe broccoli en rode kool eten, maar jongens, dit is een partij gezond. En doordat je goed moet kauwen, heb je echt een vol gevoel na een bakje salade. En het is daarnaast ook nog lekker.
Broccolisalade met rode kool
Woensdag – Blote billetjes in het gras
Nee dit moet je niet al te letterlijk nemen, het is een ouderwets gerecht, met snijbonen en witte bonen. En as je goed kijkt, zie je waar de naam vandaan komt. Toen ik klein was, moest ik er altijd om gniffelen: Wat zei mijn Moeder nou?? Maar daarna smulden we er van hoor.
Blote billetjes in het gras
Donderdag – Bami Goreng
Vandaag een vegetarische versie van Bami Goreng. Mijn vader maakte dit altijd op zijn eigen manier, althans de gewone variant dan. Maar eigenlijk eet ik niet zoveel vlees meer, dus deze versie is denk ik zeker de moeite van het proberen waard.
Vrijdag – Groene kool roerbak met kip
Groene kool is ook een dankbare groente die je op veel manieren kan bereiden. In een ovenschotel, en zelfs in een salade als je het blancheert, maar deze roerbak is ook een toppertje hoor. Ik doe meestal wat extra groenten en dan geen rijst. Maar wil je dat wel dan is het geen probleem. Bloemkoolrijst is ook nog een optie, dan heb je het beste van beide.
Groene kool roerbak
Zaterdag – Pasta Gorgonzola
Natuurlijk hebben we in Parijs, ook een kleine kaasproeverij gedaan. Gewoon aan onze eigen tafel. Het is maar goed dat we daar niet wonen, want er is zo akelig veel keus. Weer thuis is het afkicken en dat kan prima met deze pasta met Gorgonzola. Een lekker pittig Frans kaasje..
Zondag – Macarons
Ja en zeg je Frankrijk, dan zeg je macarons. En pfff, wat een keuze zeg. We hebben natuurlijk een paar macarons geproefd, en besloten om ze binnenkort ook weer een keer zelf te maken. Vandaag deze versie uit de “oude doos”, die zo lekker was dat de hele voorraad het einde van de dag niet heeft gehaald