Ik schreef net de week op, en bedacht mij toen dat we alweer bijna halverwege het jaar zitten. Vroeger leek een jaar altijd lang te duren en nu behoor ik onderhand ook tot de “doelgroep” die zegt dat de tijd zo snel gaat, hahaha. Maar dat komt misschien ook omdat ik vooruit aan het werken ben met deze lekkere weekmenu’s. Ik heb namelijk weer een hele week vol smakelijke recepten voor je.

Weekmenu week 20 2024

Maandag – Frittata met groenten

Eigenlijk is een frittata een prima recept om restjes groenten op te maken in een hele smakelijke vorm. Bovendien kun je het ook koud eten, dus left-overs zijn ideaal om mee te nemen voor de lunch van de volgende dag.

Frittata met prei en asperges

Frittata met prei en asperges

Een heerlijke frittata die je kunt eten als lunch of als onderdeel van het diner. Voor 2 personen als lunch of als bijgerecht voor vier.
Bekijk het recept

Dinsdag – Venkelsalade met appel

Nee ik ben geen fan van appel of ander fruit in mijn eten, maar dat laat ik dan gewoon weg. Dat is het fijne van dit recept, je hebt een goede basis en je kunt er mee variëren. Voor mij dus komkommer in plaats van appel. Maar verder is dit heerlijk!

Venkelsalade met appel

Venkelsalade met appel en bleekselderij

Bekijk het recept

Woensdag – Bahn Mi schuitjes

IK probeer zo min mogelijk brood te eten, om toch een beetje de lijn in de gaten te houden. Maar in Vietnam vorig jaar, at ik graag een broodje Bahn Mi. Gelukkig kun je het ook in deze gezondere versie eten. Misschien nog wel lekkerder dan met een broodje.

Bahn mi schuitjes

Banh Mi Schuitjes

Ideaal om te maken als je kip over hebt of je kunt er natuurlijk speciaal kip voor koken. Even 10 minuutjes in een pannetje met kokend water en het is klaar. Probeer ook eens kip te koken in kokosmelk met een scheutje vissaus! Ook erg lekker Bahn mi is van oorsprong uit Vietnam en wordt daar meestal gegeten met stokbrood. Maar het kan natuurlijk ook met slaschuitjes!
Bekijk het recept

Donderdag – Bloemkool couscous

Het gemakkelijkste is natuurlijk kant en klare bloemkoolrijst kopen, maar even zelf malen in de keukenmachine is goedkoper en verser. En snel! Het meeste werk heb je om de machine schoon te maken, haha. Maar dat neem ik graag voor lief. En wat lekker veel groenten op je bord.

bloemkool couscous

Bloemkool couscous

Bekijk het recept

Vrijdag – Hartig taartje met tomaat

Als ik eters krijg, maak ik graag deze hartige taartjes. Het is van te voren te bereiden en hoeft alleen nog in de oven. En ik vind het er zo gezellig uit zien, als iedereen zijn eigen taartje op zijn bord heeft. Daarnaast een lekkere salade en je ben klaar!

Snel hartig taartje met tomaat | simoneskitchen.nl

Hartig taartje met tomaat en doperwtjes

Bekijk het recept

Zaterdag – Vistaco’s

Deze versie van de taco’s heeft niet meteen iets met mexico te maken, maar Simone en ik hebben deze wel gemaakt toen we daar geweest waren. Daar aten we ook heerlijke taco’s en we wilden een beetje experimenteren. Ik zeg dat is gelukt!

vistaco's met avocado en mangosalsa

Vistaco’s met snelle mangosalsa en pittige saus

Heerlijk is deze eenvoudige vistaco en ideaal voor een snelle maaltijd
Bekijk het recept

Zondag – Sinaasappel tulband

Vandaag een lekker zonnige tulband om te bakken. Sinaasappel is altijd een goede smaakmaker in tulband, maar deze maanzaadjes maken het echt bijzonder. In elk hapje heb je het knisperige van de maanzaad, en dat maakt het extra lekker.

Orange and poppyseed bundt cake | insimoneskitchen.com

Sinaasappel en maanzaad tulband

Deze heerlijke maanzaad en sinaasappel tulband is geweldig lekker!
Bekijk het recept

Delen is fijn!