Venkelsalade met appel en bleekselderij | simoneskitchen.nl

Zijn jullie er al helemaal klaar voor? Voor het uitzwaaien van het jaar 2016? Ik persoonlijk wel. Het was niet mijn beste jaar zeg maar, maar goed… Iedereen is nu wellicht druk op zoek naar hapjes voor de oud- en nieuw borrel en hét ultieme recept voor oliebollen (die vind je hier) en Esmee en ik gaan deze week experimenteren met allerlei andere oliebollen. Gevuld, hartig en nog meer spannende smaken. De ervaring leert dat jullie daar pas volgend jaar iets aan hebben.

Venkelsalade met appel en worst | simoneskitchen.nl

We zijn dan ook een tikkie aan de late kant, maar dat mag de pret niet drukken. Met een beetje mazzel post ik de 30e nog een oliebollenrecept. Kun je nog net mee aan de slag.

In de tussentijd ben ik wel een beetje klaar met het gevreet en dus zit ik al aan de lekkere salades. Deze venkelsalade is een topper! Ideaal voor nu tussen de feestdagen in!

Venkelsalade met appel en bleekselderij | simoneskitchen.nl

Venkelsalade met appel en bleekselderij

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 1/2 venkel dun gesneden
  • 1 appel in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • handje walnoten
  • 1 runderworst of andere verse worst
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen sap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • zout
  • peper

  • Doe de venkel, appel en bleekselderij bij elkaar in een kom. Besprenkel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Bak de runderworst gaar in de olijfolie, snij in plakjes en voeg bij de salade.
  • Hak de walnoten en strooi deze eroverheen.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de appelcider azijn en breng op smaak met zout en peper

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.