Simone's Kitchen

Venkelsalade met appel en bleekselderij

Venkelsalade met appel en bleekselderij | simoneskitchen.nl

Zijn jullie er al helemaal klaar voor? Voor het uitzwaaien van het jaar 2016? Ik persoonlijk wel. Het was niet mijn beste jaar zeg maar, maar goed… Iedereen is nu wellicht druk op zoek naar hapjes voor de oud- en nieuw borrel en hét ultieme recept voor oliebollen (die vind je hier) en Esmee en ik gaan deze week experimenteren met allerlei andere oliebollen. Gevuld, hartig en nog meer spannende smaken. De ervaring leert dat jullie daar pas volgend jaar iets aan hebben.

Venkelsalade met appel en worst | simoneskitchen.nl

We zijn dan ook een tikkie aan de late kant, maar dat mag de pret niet drukken. Met een beetje mazzel post ik de 30e nog een oliebollenrecept. Kun je nog net mee aan de slag.

In de tussentijd ben ik wel een beetje klaar met het gevreet en dus zit ik al aan de lekkere salades. Deze venkelsalade is een topper! Ideaal voor nu tussen de feestdagen in!

Venkelsalade met appel en bleekselderij
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Servings: 1 persoon
Ingredienten
  • 1/2 venkel dun gesneden
  • 1 appel in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • handje walnoten
  • 1 runderworst of andere verse worst
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen sap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Doe de venkel, appel en bleekselderij bij elkaar in een kom. Besprenkel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  2. Bak de runderworst gaar in de olijfolie, snij in plakjes en voeg bij de salade.
  3. Hak de walnoten en strooi deze eroverheen.
  4. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de appelcider azijn en breng op smaak met zout en peper

Bewaren

Delen is fijn!

4 comments

  1. Pingback: Venkelsalade met bleekselderij, appel, walnoten en rozijnen | Worstenbrood & Wijn

  2. Pingback: Venkelsalade met bleekselderij, appel, walnoten en rozijnen - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!