Simone's Kitchen

Frisse venkelsalade met broccoli en mango

Frisse venkelsalade met mango | simoneskitchen.nl

Venkelsalade met broccoli

Een heerlijk frisse venkelsalade met broccoli en mango. Ideaal voor warme zomerse dagen en lekker licht voor een snelle lunch.

Ik hou van makkelijke salades. Ik eet ze dan ook vaak en veel. Bij voorkeur bij de lunch als ik even snel wat gezonds naar binnen wil werken zonder er meteen uren voor in de keuken te hoeven staan.

Deze venkelsalade met broccoli kost je amper 10 minuten om te maken en is heel erg lekker. Lekker en zomers!

Broccoli venkelsalade met mango | simoneskitchen.nl

Zonder telefoon

Ik was afgelopen woensdag met mijn zussen in de sauna een dagje. Even lekker relaxen en even een dagje zonder telefoon. Dat is best fijn kan ik je vertellen. En misschien ga ik wel vaker een telefoonloos dagje inlassen. Dan pas merk je hoe vaak je eigenlijk op dat ding kijkt per dag.

Monique vertelde dat ze vandaag op wintersport gaat. Laat in het seizoen en ik moet er eerlijk gezegd niet meer aan denken. Ik wil lente, zon en lekkere warme dagen!

Lentesalade

Daarom dus – juist vandaag – deze lekkere venkelsalade met broccoli voor een beetje zon in je huis! Geniet ervan en die lente komt vast snel… (fingers crossed)

De venkelsalade met broccoli is paleo, whole30, vegetarisch, vegan en natuurlijk glutenvrij.

Aangezien ik dol ben op venkel heb ik in de loop der tijd ook aardig wat variaties op de venkelsalade gemaakt. Zo is daar de venkelsalade met appel en bleekselderij of de venkelsalade met citrus

Ik gebruikte als groentes in deze salade broccoli, venkel en komkommer, maar courgette zou hier zeker ook niet misstaan. Als krokant element voeg ik granaatappelpitjes en walnoten toe. Maar ook dit kun je variëren door er bijvoorbeeld stukjes appel bij te doen. Dat zou zelfs kunnen in plaats van de mango.

Even afhankelijk van het seizoen is de appel soms beter dan mango.

Frisse venkelsalade met mango | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Frisse venkelsalade met mango en broccoli

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing:

Instructies

  • Je kunt de broccoli rauw eten maar je kunt het ook even blancheren als je dat prettiger vind.
  • Meng de broccoli, komkommer, mango, venkel en de granaatappelpitjes en strooi er voor serveren wat van de walnoten over.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en mix dit met je salade
Gang: Salade
Keuken: paleo
Trefwoord: broccoli, mango, venkel
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 424kcal, Koolhydraten: 52g, Eiwit: 14g, Vet: 23g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 167mg, Kalium: 1902mg, Vezels: 16g, Suiker: 24g, Vitamine A: 3279IU, Vitamine C: 331mg, Calcium: 242mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.