Simone's Kitchen

Frisse komkommersalade met Thaise twist

Lekker frisse komkommer

Komkommer wordt nog wel eens onderschat. Het zit vaak verstopt in een salade, maar echt veel meer spannends wordt er vaak niet mee gedaan. En dat is best jammer want je kunt echt veel meer doen met het lange groene ding.

Neem nu deze lekkere frisse Aziatisch getinte komkommersalade. Heeeel eenvoudig om te maken, erg lekker bij – bijvoorbeeld – een barbecue en dorstlessend op warme dagen.

Totale tijd
10 min
 
Super simpel maar heerlijk als bijgerecht bij een Aziatisch menu!
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 el honing
  • 80 ml limoensap vers
  • 1 el vissaus
  • 1 sjalotje dun gesneden
  • 1 jalapeno zaadjes en zaadlijsten verwijderd en heel klein gesneden
  • 1 komkommer zaadlijsten verwijderd en in plakjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander gesneden
Instructies
  1. Meng de honing, limoen en de vissaus door elkaar. Doe het sjalotje en de jalapeno erbij en laat dit even staan. Door het een tijdje te marineren wordt de ui minder scherp en trekt de smaak van de jalapeno in de dressing waardoor het lekker pittig wordt.
  2. Doe de plakjes komkommer erbij en serveer met verse koriander.

Wist je dat…?

De komkommer is een van de meest gegeten groentes in Nederland. Het is familie van de meloen en van de courgette. Ondanks het feit dat de komkommer voor bijna 97% uit water bestaat zit het ook vol met goede stoffen voor je gezondheid. Zo zit de schil vol met antioxidanten en is de verhouding calcium en kalium ideaal. Ook zitten er flink wat vezels in en daar worden je darmen dan weer blij van. Kortom; genoeg redenen om deze lekkere en supersnelle komkommersalade eens te maken.

O en heb je teveel komkommer? Je kunt er ook een prima maskertje van maken! Of maak deze zalmterrine met komkommer of dit lekkere frisse zomerdrankje met meloen en komkommer!

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: Nasi goreng met bloemkoolrijst (paleo, whole30) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos