Thaise komkommersalade

Lekker frisse komkommer

Komkommer wordt nog wel eens onderschat. Het zit vaak verstopt in een salade, maar echt veel meer spannends wordt er vaak niet mee gedaan. En dat is best jammer want je kunt echt veel meer doen met het lange groene ding.

Neem nu deze lekkere frisse Aziatisch getinte komkommersalade. Heeeel eenvoudig om te maken, erg lekker bij – bijvoorbeeld – een barbecue en dorstlessend op warme dagen.

Thaise komkommersalade

Komkommersalade met een Thaise twist

Nog geen review
GangBijgerecht
KeukenAziatisch

Super simpel maar heerlijk als bijgerecht bij een Aziatisch menu!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 80 ml limoensap vers
  • 1 el vissaus
  • 1 sjalotje dun gesneden
  • 1 jalapeno zaadjes en zaadlijsten verwijderd en heel klein gesneden
  • 1 komkommer zaadlijsten verwijderd en in plakjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander gesneden

  • Meng de honing, limoen en de vissaus door elkaar. Doe het sjalotje en de jalapeno erbij en laat dit even staan. Door het een tijdje te marineren wordt de ui minder scherp en trekt de smaak van de jalapeno in de dressing waardoor het lekker pittig wordt.
  • Doe de plakjes komkommer erbij en serveer met verse koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 49kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 356mg | Kalium: 138mg | Vezels: 1g | Suiker: 10g | Vitamine A: 92IU | Vitamine C: 13mg | Calcium: 13mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Wist je dat…?

De komkommer is een van de meest gegeten groentes in Nederland. Het is familie van de meloen en van de courgette. Ondanks het feit dat de komkommer voor bijna 97% uit water bestaat zit het ook vol met goede stoffen voor je gezondheid. Zo zit de schil vol met antioxidanten en is de verhouding calcium en kalium ideaal. Ook zitten er flink wat vezels in en daar worden je darmen dan weer blij van. Kortom; genoeg redenen om deze lekkere en supersnelle komkommersalade eens te maken.

O en heb je teveel komkommer? Je kunt er ook een prima maskertje van maken! Of maak deze zalmterrine met komkommer of dit lekkere frisse zomerdrankje met meloen en komkommer!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.