Frisse komkommersalade met Thaise twist
Lekker frisse komkommer
Komkommer wordt nog wel eens onderschat. Het zit vaak verstopt in een salade, maar echt veel meer spannends wordt er vaak niet mee gedaan. En dat is best jammer want je kunt echt veel meer doen met het lange groene ding.
Neem nu deze lekkere frisse Aziatisch getinte komkommersalade. Heeeel eenvoudig om te maken, erg lekker bij – bijvoorbeeld – een barbecue en dorstlessend op warme dagen.
Komkommersalade met een Thaise twist
Ingrediënten
Instructies
- Meng de honing, limoen en de vissaus door elkaar. Doe het sjalotje en de jalapeno erbij en laat dit even staan. Door het een tijdje te marineren wordt de ui minder scherp en trekt de smaak van de jalapeno in de dressing waardoor het lekker pittig wordt.
- Doe de plakjes komkommer erbij en serveer met verse koriander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist je dat…?
De komkommer is een van de meest gegeten groentes in Nederland. Het is familie van de meloen en van de courgette. Ondanks het feit dat de komkommer voor bijna 97% uit water bestaat zit het ook vol met goede stoffen voor je gezondheid. Zo zit de schil vol met antioxidanten en is de verhouding calcium en kalium ideaal. Ook zitten er flink wat vezels in en daar worden je darmen dan weer blij van. Kortom; genoeg redenen om deze lekkere en supersnelle komkommersalade eens te maken.
O en heb je teveel komkommer? Je kunt er ook een prima maskertje van maken! Of maak deze zalmterrine met komkommer of dit lekkere frisse zomerdrankje met meloen en komkommer!
Pingback: Nasi goreng met bloemkoolrijst (paleo, whole30) | Simone's Kitchen