Frisse citrussalade met pistachenootjes
Zo, ik doe gewoon even net als het weer… Zo ga ik van comfort food zoals deze lekkere soep, over naar zomerfood. Want de zon heeft toch al een paar dagen geschenen en dan is het voorjaar toch? Toch? Misschien is die zon zo vroeg in het jaar wel het allerlekkerste… Want midden in de zomer is het warm en plakkerig en dan vinden we het weer ’te heet’ of ’te vochtig’ of ’teveel zon’ of ’te droog’… Kortom er is eigenlijk weinig goeds aan die zon te melden… Of toch wel?
Ik vind deze fijne en mooie salade wel het ultieme blije zomer food. Kleurig, lekker fris en klaar in een paar minuten.
Citrussalade
Ingrediënten
- 1 sinaasappel bloedsinaasappel als je die kunt vinden
- 1 limoen
- 1 grapefruit
- granaatappelpitjes of rode bessen blauwe bessen kan ook of aardbeien of frambozen
- 1 el honing
- 50 gr pistache nootjes gehakt
- basilicum
Instructies
- Schil de sinaasappel, limoen en de grapefruit zo dik dat je meteen al het wit wegschilt. Snij in plakken en leg die mooi op een bord.
- Bestrooi met de pitjes, bessen of ander rood (of blauw) fruit.
- Druppel de honing erover en strooi de pistachenootjes erover.
- Eindig met de basilicumblaadjes en serveer meteen
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.