Simone's Kitchen

Venkel-citrussalade – als de zomer niet naar jou komt…

Voor als de zon weer gaat schijnen

Terwijl ik dit tik valt de regen echt met bakken naar beneden. Zo hard zelfs dat de dakgoot het niet helemaal aan kan. Zal ook wel weer verstopt zitten met blad gok ik.

Venkel en citrus

Er zijn maar weinig smaken die me zo aan de zomer doen denken dan die van rijpe citrus. En in combinatie met venkel en verse kruiden vind ik dit een heerlijk bijgerecht voor een zomerse barbecue. Maar ja als die zon dus gaat schijnen, anders wordt het wel een beetje een droevig verhaal.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

VENKEL-CITRUSSALADE (vegan)

Het ziet er natuurlijk leuk uit op het bord die mooie schijfjes citrus maar om te eten is het praktischer om het citrusfruit klein te snijden en door de salade te mengen.
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol fijn gesneden
  • 50 gr veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • verse munt
  • Dressing:
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citrussap van de grapefruit en de sinaasappel
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de venkel en de veldsla in een ruime kom. Snij de sinaasappel en de grapefruit zo dat je al het wit direct wegschilt. Vergelijk het met het schillen van een appel. Doe dit boven een andere kom zodat je direct het vocht opvangt voor de dressing. Snij de vruchten in dunne plakken en rangschik deze op een bord.
  • Maak de dressing door de ingrediënten daarvoor te combineren. Meng dit door de venkel en veldsla en leg dit op de citrusvruchten. Strooi wat van de muntblaadjes eroverheen.
Trefwoord: citrus, venkel

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!