Simone's Kitchen

Tonijn gegaard in citrus – soort ceviche maar dan anders

tonijn gegaard in ceviche

Als je nou helemaal zat bent van die overdaad aan lekkernijen die alle blogs overstelpen op dit moment (inclusief die van mij natuurlijk) dan heb je soms gewoon behoefte aan iets heel gezonds. Iets met simpele en pure smaken en iets waar je je beter van gaat voelen, in plaats van vol en ‘amechtig’ (ook zo’n woord goed beschouwd). Dit gerecht met tonijn, wat eenvoudig in een beetje citroen wordt gegaard is heerlijk. Het is binnen no time op tafel, ziet er mooi en kleurig uit en heeft hele simpele smaken.

Door het garen in de citroen wordt de tonijn echt boterzacht en heerlijk. Het recept komt uit het boek Lemongrass & Ginger door Leemei Tan

tonijn gegaard in ceviche
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Tonijn gegaard in citrus

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr tonijn zonder vel of graat
  • 2 el limoensap
  • 2 el citroensap
  • 2 tl suiker
  • 1 knoflook teen geraspt
  • stuk gember van ongeveer 1-2 cm geschild en geraspt
  • 1 rode chili peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1 kleine rode ui fijn gesneden
  • 2 lente ui fijn gesneden
  • 8 kerstomaatjes in vieren gesneden
  • beetje koriander blaadjes grof gehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Leg de tonijn op een snijplank en snij tegen de draad in en maak plakjes van ongeveer 5 mm dik. Doe in een kom, breng op smaak met zout en peper en zet aan de kant.
  • Meng het limoensap, citroensap, suiker en een snufje zout in een kleine kom tot de suiker is opgelost. Roer de knoflook, gember, chili en ui er doorheen, giet deze dressing dan over de tonijn plakjes. Schud de tonijn goed om zodat alles bedekt is met de dressing. Dek af met plastic folie en laat voor ongeveer 10 minuten marineren in de koelkast.
  • Verwijder de tonijn uit de koeling en voeg de lente ui en de tomaatjes toe aan de kom. Zet terug in de koeling en laat nog eens vijf minuten marineren. Haal dan uit de koeling en laat bij kamertemperatuur nog eens tien minuten staan voor je het serveert.
  • Doe wat van de verse koriander eroverheen voor je het serveert.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Heerlijk! Maar hoezo ceviche, maar dan anders? Dit is onmiskenbaar een ceviche in ingredienten en proces, lekker hoor!!

  2. Simone van den Berg

    O ik dacht dat het anders was vanwege de Aziatische twist. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!