Zomerse ceviche van zeebaars
Heerlijk frisse ceviche met limoen
Misschien dat het maken van een ceviche wel mijn favoriete manier is om vis te bereiden. Het is makkelijk, het is snel en super lekker. Het ideale zomergerecht als je het mij vraagt.
Twijfel
De allereerste keer dat ik dit visgerecht proefde had ik wel enige twijfel. Ik bedoel; ik associeerde het eten van rauwe vis vooral met eskimo’s en sushi. En van sushi was ik in die tijd in ieder geval geen fan. Maar goed klaargemaakt is dit een heerlijk visgerecht. Ideaal als voorgerechtje of – met wat meer groente erbij – een prima hoofdgerecht.
Supervers
Het allerbelangrijkste met ceviche is dat de vis supervers is. Juist omdat je het rauw eet wil je niet een vis die al een tijdje in de schappen van je visboer ligt. Let daar dus echt goed op.
In dit geval gebruikten we zeebaars. We hebben dit recept gemaakt tijdens eens van onze kookclubsessies. En Rob ging altijd naar de markt en kocht daar de verste vis die hij kon vinden.
Hoe je checkt of vis vers is? De ogen moeten helder zijn, de kieuwen nog mooi rood en de vis stijf. Een slappe vis met glazige ogen moet je zeker niet meenemen!
Ceviche met super verse vis!
We maakten ook al eens ceviche met tonijn maar kabeljauw is er ook heel geschikt voor.
Limoen Ceviche van zeebaars
Ingrediënten
- 1 zeebaars
- 1 el koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1 el peterselie
- 1 rode ui heel fijn gesneden
- 3 limoen rasp en sap
- 1 citroen sap
- 100 gr granaatappel pitjes
- peper
- zout
Instructies
- Pers de limoenen en de citroen uit. Snij de knoflook fijn en de rode ui in hele fijne ringen.
- Hak de peterselie en de koriander fijn. Snipper een rode peper erdoor. Meng dit alles door elkaar en voeg zout en zwarte peper toe. Het moet fris zijn en een klein beetje pittig
- Maak je vis schoon, controleer op schubben en fileer hem indien dit nog niet gedaan is. Leg de schone filets in stukken in je ceviche. Doe dit in de koeling.
- Het garen van de vis is een beetje afhankelijk van de dikte en grootte van de filets. Hou ongeveer 15-30 minuten aan maar check het tussentijds. Je kunt de vis ook kleiner snijden, dan gaart het uiteraard sneller.
- Serveer de ceviche met de granaatappel eroverheen gestrooid
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: 5x Lichte maaltijden voor warme zomerdagen - #FITGIRLCODE
Toevallig gaan Yolanda en ik het morgen ook maken!!! Lekkerrrrr!!!
Zijn er btw nog leuke foto’s van het kookclubbie??
Daar heb je nu mooi tijd voor hahaha.
Geniet van je weekje xx
Ow ja…. Hahahaha… Ik had ze gisteren al gezien toen ik de foto’s van de ceviche uitzocht… Komt er aan hoor!
Jaaaaaa! Zo’n zin in! Ben ook blij dat we de datum naar voren hebben gehaald. Anders duurde het wel heel erg lang!
XXX
Ja dat vond ik nou ook!