Ceviche en zomer tijd

Ceviche van zeebaars met granaatappel | simoneskitchen.nl

Waar is de zomer gebleven?

Ik weet niet wat jullie ervan vinden maar ik vind de zomer tot nu toe best een beetje teleurstellend. Een paar hele mooie dagen, dan weer regen, dan weer een paar dagen zon en zovoort. Een typisch Hollandse zomer zullen we maar zeggen. Traditioneel gezien is de zomer blog technisch een wat rustiger periode; mensen zijn op vakantie en als het warm is zit er niemand te wachten op een nieuwe blog post. Toch?

20150703-MH2A2479

Tijd dus om ook op Simone’s Kitchen iets rustiger aan te doen met de nieuwe blogposts. Ik blijf bloggen maar iets minder frequent. Ik denk misschien vier keer in de week in plaats van elke dag. Ik heb het nog niet helemaal goed op mijn netvlies maar jullie merken het vanzelf denk ik.

We gaan niet op vakantie in de zomer, maar ik heb volgende week wel een lekker rustig weekje ingepland. Alex is wel op vakantie dus de meeste klussen worden doorgeschoven naar een later tijdstip en eigenlijk vind ik dat wel lekker na alle drukte van de laatste tijd. Het batterijtje moet weer een beetje opgeladen worden en dit is er de perfecte tijd voor!

Voor deze week heb ik nog een paar blogs ingepland staan; morgen een hele lekkere hamburger (want die kunnen altijd) en zondag weer een aflevering van ‘Op de snijplank’ waar Tom heel druk mee is geweest.

Ceviche gemaakt tijdens de kookclub | simoneskitchen.nl

Ik heb voor volgende week een leuke kookdate gepland staan met Esmee, dus daar zie je vanzelf de resultaten weer van verschijnen. En mochten jullie je afvragen wat er met het idee is gebeurd om Simone’s Kitchen en Paper Travels met elkaar te integreren… dat idee is van de baan. Een flink aantal mensen vond het een leuk idee, maar ook een flink aantal mensen niet. En uiteindelijk – het belangrijkste toch – voelde het voor mezelf niet goed. Om de twee meer met elkaar te verenigen komt er wel ook op Paper Travels (Peper Travels.. Haha!) meer een food focus. En ga ik af en toe doorlinken van de een naar de ander. Maar dat zie je allemaal vanzelf…

Ceviche met super verse vis!

Voor nu heb ik een heerlijk licht en zomers gerechtje; ceviche. Ceviche is in principe rauwe vis die gegaard wordt in zuur. En je denkt misschien dat het gerecht zelf zuur wordt maar dat is grappig genoeg dus helemaal niet het geval. Het allerbelangrijkste met een lekkere ceviche is dat je superverse vis gebruikt. Je wilt dit niet gaan proberen met een “vis die je toevallig nog in de koeling hebt liggen”. Wij maakten deze met zeebaars maar kabeljauw is ook erg lekker.

Limoen Ceviche van zeebaars

 

 

Ingredienten:

  • 1 zeebaars
  • koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • rode ui, heel fijn gesneden
  • paar limoen, rasp en sap
  • citroen
  • granaatappel pitjes
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Maak de ceviche: haal de schil van de limoen af en pers ze uit. Snij een teen of wat knoflook fijn en snij de rode ui in hele fijne ringen
  2. Hak de peterselie en de koriander fijn. Snipper een rode peper erdoor. Meng dit alles door elkaar en voeg zout en zwarte peper toe. het moet fris zijn en een klein beetje pittig
  3. Maak je vis schoon, controleer op schubben en fileer hem indien dit nog niet gedaan is. Leg de schone filets in de ceviche. Doe dit in de koeling.
  4. Het garen van de vis is een beetje afhankelijk van de dikte en grootte van de filets. Hou ongeveer 15-30 minuten aan maar check het tussentijds. Je kunt de vis ook kleiner snijden, dan gaart het uiteraard sneller.

 

 

 

 

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Jaaaaaa! Zo’n zin in! Ben ook blij dat we de datum naar voren hebben gehaald. Anders duurde het wel heel erg lang!
    XXX 

  2. Toevallig gaan Yolanda en ik het morgen ook maken!!! Lekkerrrrr!!!
    Zijn er btw nog leuke foto’s van het kookclubbie??
    Daar heb je nu mooi tijd voor hahaha.
    Geniet van je weekje xx

  3. Pingback: 5x Lichte maaltijden voor warme zomerdagen - #FITGIRLCODE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.