Simone's Kitchen

Mini kipburgertjes of chicken bites

Chicken bites

Chicken bites!

Van deze foto word ik altijd een beetje vrolijk. Alex en ik maakten deze op een onverwacht zonnige dag vorig jaar ergens als ik me goed herinner. Het thema van het paleo magazine in kwestie was picknick. En we hadden geen betere dag kunnen uitkiezen voor het maken van de foto’s. Je hebt wellicht de kokosmakronen en de wortelhummus al voorbij zien komen die in hetzelfde artikel kwamen.

Deze kipsnacks zijn eigenlijk gewoon mini hamburgertjes en kun je dus ook in groter formaat maken. Hier maakte ik er kleine snacks van die echt heel lekker zijn met een lekker pittige dip. En als bonus zit er ook nog eens spinazie in dus heb je ook meteen wat groente te pakken.

Koolhydraatarm

De chicken bites zijn hartstikke koolhydraatarm dus passen ook goed in een koolhydraatarme levensstijl. En nou ja, ze zijn vooral erg lekker. Je kunt de smaken van de kipburgertjes ook goed variëren. Wil je de chicken bites wat pittiger bijvoorbeeld? Snij dan een rood pepertje erdoor of gebruik een theelepel chilipoeder in de gehakt mix.

Spinazie

Puntje van aandacht is de spinazie. Je kunt die er op het laatst bij doen en dan even kort draaien. Je wilt geen egaal groene spinazieburgers maken, maar je mag wel wat groen in de burgertjes terug zien. Even pulsen dus tot het gemengd is en dan stoppen.

Voor de kip koop ik geen gehakt, maar ik maak het zelf door kipdij in dezelfde keukenmachine te draaien. Gebruik je wel kipgehakt, dan hoef je er alleen de spinazie nog maar door te draaien. Maar persoonlijk zou ik gaan voor de kipdij. Die geeft de chicken bites hun bite! Maar smaken verschillen dus kies vooral uit wat jij makkelijk of lekker vindt.

Serveer de chicken bites vervolgens met een lekker pittige mayonaise. Hiervoor mix je mayonaise met bijvoorbeeld wat tabasco of chipotle.

Chicken bites
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chickenbites

12 mini hamburgertjes | 20 minuten
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 el kokosnoot aminos
  • 1 el dijon mosterd
  • 1-2 lente-uitjes
  • 500 gr kipdij
  • 200 gr spinazie
  • 3 el kokosbloem
  • 1 tl zout
  • 2 el kokosolie

Instructies

  • Doe alle ingredienten, behalve de kokosolie en de spinazie, in de keukenmachine en draai het tot een geheel. Doe de spinazie erbij en draai even kort. De spinazie moet gemengd zijn maar niet een egaal groene brei worden.
  • Draai er kleine mini hamburgertjes van en bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin.
  • Serveer ze met een lekker pittige mayonaise
Gang: Bijgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: kip

Voedingswaarde

Calorieën: 130kcal, Koolhydraten: 2g, Eiwit: 8g, Vet: 10g, Verzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Cholesterol: 54mg, Natrium: 291mg, Kalium: 188mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 1626IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 23mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.