Deze mini hamburgers maak je snel zelf van kipdijvlees. Voor de kleur en de smaak voeg je er wat spinazie aan toe en je serveert het met een lekkere pittige dip. De ideale kipsnacks!

mini hamburgers op een bordje in het gras

Mini hamburgers van kipvlees

Deze mini hamburgers zijn een ideale snack ter vervanging van bijvoorbeeld bitterballen tijdens een picknick of een ander feestje. Ze zijn makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes.

Om ze te maken heb je kipdijfilet nodig. Kipfilet zou in theorie ook kunnen maar doordat daar bijna geen vet in zit worden de mini hamburgers dan snel te droog. Tenzij je er een ander soort vet doorheen draait. Vet spek zou een goede keuze kunnen zijn, maar dan is het geen kipburger meer natuurlijk. Maar het kan zeker.

Qua smaakmakers heb ik het eenvoudig gehouden. Ik heb gekozen voor wat coconut aminos (die kun je desgewenst vervangen voor sojasaus), dijon mosterd en lenteuitjes. Vrij eenvoudig. Wil je er nog wat extra smaakmakers aan toevoegen dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld wat gerookte paprika bijvoorbeeld, gember, knoflook of nog wat gedroogde kruiden. Italiaanse kruiden zouden hier goed bij passen.

Koolhydraatarme mini hamburgers

De mini hamburgers bevatten bijna geen koolhydraten dus zijn perfect als een koolhydraatarme snack. Handig als je zelf weinig koolhydraten wilt eten of als je gasten krijgt die daar de voorkeur aan geven.

Voor de dip hou ik het over het algemeen eenvoudig. Ik maak een mix van mayonaise met iets pittigs. Dat kan een chipotle mayonaise zijn, wasabi of sriracha. Heel snel en makkelijk maar ook heel lekker. Die dip kun je natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Spinazie

Puntje van aandacht is de spinazie. Je doet die er op het laatst bij (rauw) en dan even kort draaien. Je wilt geen egaal groene spinazieburgers maken, maar je mag wel wat groen in de burgertjes terug zien. Even pulsen dus tot het gemengd is en dan stoppen. De spinazie gaart tijdens het bakken van de burgertjes.

Ik bak ze meestal in kokosolie, maar je kunt ze ook in jouw favoriete olie bakken. Wil je zeker weten dat de mini hamburgers op smaak zijn? Dan kun je een klein beetje van de vleesmix van tevoren even bakken in een koekenpan om te proeven. Is het nog niet op smaak dan kun je er dan nog wat peper en/of zout aan toevoegen.

Mini hamburgers

Mini hamburgers

Nog geen review
GangBijgerecht
Keukenpaleo

Deze lekkere mini hamburgers zijn de ideale kipsnack en zet je in no time op tafel. Serveer ze met een pittige dip
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 20 minuten

12 stuks

Ingrediënten


  • Doe alle ingredienten, behalve de kokosolie en de spinazie, in de keukenmachine en draai het tot een geheel. Doe de spinazie erbij en draai even kort. De spinazie moet gemengd zijn maar niet een egaal groene brei worden.
  • Draai er kleine mini hamburgers van en bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin.
  • Serveer ze met een lekker pittige mayonaise.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 8g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 4g | Transvet: 1g | Cholesterol: 54mg | Natrium: 291mg | Kalium: 188mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1626IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 23mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.