De paleo versie van kip korma – ultiem comfort food
Heerlijke kip korma
Ik hou van de smaken van India. Die geuren, die kruiden, die zorgen ervoor dat ik instant even weer op reis ben. Nou ja, soort van dan. Neem nu deze versie van kip korma. Ik maakte al ooit een vergelijkbare versie maar voor de stoofschotel special (nummer 5 van 2019) van paleo magazine wilde ik ook een paleo versie maken van deze favoriet.
Paleo
Nu is het “paleo maken” van een recept eigenlijk meestal heel eenvoudig. Het wordt pas tricky op het moment dat je het hebt over bakrecepten, maar voor stoofschotels zoals deze is het kinderspel.
Vaak zijn de smaken nog lekkerder als je de schotel een dag van tevoren maakt. Deze paleo kip korma kun je dan ook goed in bulk maken en de extra porties invriezen. Dan heb je altijd een instant maaltijd voorhanden.
Bereiden
Het belangrijkste bij dit soort recepten zijn de specerijen. Zorg dat je verse specerijen gebruikt. En met verse bedoel ik dat je geen potjes gebruikt die al jaren in je kast staan. De kracht gaat er echt uit na verloop van tijd en ondanks dat ze best lang houdbaar zijn wil je op gegeven moment toch nieuwe specerijen kopen. Ik koop vaak de hele specerijen en maal die dan zelf op het moment dat ik het nodig heb. Dat kost wat meer tijd maar geeft wel meer smaak.
Ik gebruikte hier wel de poedervariant van de specerijen, maar voor bijvoorbeeld de komijn en de koriander zou je ook korianderzaad en komijnzaad kunnen gebruiken. Even roosteren voor gebruik in een droge koekenpan en je kunt het zo in de paleo kip korma doen. Door het vervolgens te stoven heb je geen last van harde korrels in de schotel
Serveer het naar wens met gewone rijst of met bloemkoolrijst en verse koriander.
Pin dit recept!
Wil je dit recept bewaren en later makkelijk terug kunnen vinden? Pin het dan met onderstaande foto!
Kip korma
Benodigdheden
- Stoofpan
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olie
- 1 ui gesneden
- 500 gr kipdijfilet in blokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl komijn
- 1 tl paprika
- 1 tl kurkuma
- 1 tl koriander
- ½ tl chili
- 1 tl garam masala
- 300 ml bouillon
- ½ blik kokosroom
- 1 el arrowroot opgelost in een klein beetje water
Om te serveren:
- Geroosterde amandelen
- Verse koriander
- Bloemkoolrijst
Instructies
- Neem een flinke pan en verhit hierin de olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot glazig. Voeg alle specerijen toe en bak deze tot ze beginnen te geuren. Voeg de kip toe en bak deze gaar en goudbruin.
- Voeg de bouillon en de kokosroom toe en laat het geheel ongeveer een half uur rustig sudderen. Als de curry te dun is voeg je een eetlepel opgelost arrowroot toe en laat dit heel even meekoken.
- Serveer met bloemkoolrijst, geroosterde amandelen en verse koriander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Kip korma – Kommer zonder kwel
Mmmmm…. vanavond gekookt, het was heeeerlijk!
Hadden er nog wat bimi bijgegeten, helemaal lekker met die amandel en koriander!