Kip Korma | simoneskitchen.nl

Heerlijke kip korma

De smaken uit India: ik kan er eigenlijk nooit genoeg van krijgen en deze kip korma is een top gerecht voor een snelle doordeweekse maaltijd. Het zit ramvol met smaak en de keuken gaat er heerlijk van ruiken.

Deze kip korma maakte ik ooit met een pakket van Zadina’s Kitchen maar die bestaat inmiddels niet meer. Waarschijnlijk ten onder gegaan aan de hele hoos van maaltijdleverboxen die ongeveer tegelijk met Hello Fresh op de markt werden gebracht. Het verbaasd me niet dat lang niet iedereen het overleefd heeft.

Kip Korma | simoneskitchen.nl

Snel op tafel

In het oorspronkelijk recept van deze kip korma werd een specifieke kruidenmix gebruikt die “geheim” was. Die kruidenmix is natuurlijk niet meer op de markt maar als je hiervoor in de plaats garam masala gebruikt zit je wel goed.

Indiase specerijen

Ik denk ook dat dit lekker zou zijn met ras el hanout, maar dat zou je even moet uitproberen. Geniet ervan!

Check ook dit recept voor een butter chicken wat ik ook een van de lekkerste recepten uit de Indiase keuken vindt.

Kip Korma | simoneskitchen.nl

Heerlijke kip korma

5 van 1 stem
GangDiner
KeukenIndian

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kippenborst
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 5 gr gember
  • 2 tl kurkuma
  • 4 tl pittige Indiase specerijen bv garam masala
  • 200 gr zoete aardappel
  • 200 gr doperwten
  • 125 gr creme fraiche
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 10 gr korianderblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml water
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout

  • Zet alle ingredienten klaar. Pel de knoflook en leg de knoflookpers klaar. Schil de gember en snij fijn. Snij de kip in blokjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de kaneel en kruidnagel 2 minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg de kip toe en bak deze in 4 minuten goudbruin.
  • Snij de zoete aardappel ondertussen in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Voeg de knofolook en gember toe en bak een minuut mee met de kaneel en kruidnagel.
  • Voeg de 150 ml water toe en de zoete aardappel en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, deksel erop en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn en zet apart.
  • Voeg de doperwten en de creme fraiche toe aan het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat de korma nog 3 minuten op laag vuur koken. Het moet een dik lobbig geheel worden dus kijk even of je zonder deksel moet koken of juist iets extra water moet toevoegen. In mijn geval moest ik er iets water bij doen. Ook vond ik de drie minuten voor de (verse) doperwten te kort. Ik heb die iets langer gekookt
  • Serveer met amandelschaafsel en grof gehakte koriander blaadjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.