Deze lekkere en snelle zoete aardappelsoep met kip is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Of neem het mee als lunch naar je werk.

Zoete aardappelsoep met kip | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met kip

Deze snelle zoete aardappelsoep met kip staat binnen 30 minuten op tafel. Het fijne van de soep is bovendien dat je er makkelijk nog smaken aan kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan extra groentes of ander soort vlees. Je kunt de soep ook heel goed vegan maken door de kip te vervangen door krokant uitgebakken stukjes tempeh. Ik vind dat ook een lekkere toevoeging.

Zoete aardappel

Het fijne van zoete aardappel is dat het ook nog eens heel snel klaar is. Ik heb het hier over de oranje zoete aardappel. De witte duurt wat langer om te koken, althans dat gevoel heb ik wel. Er zitten evenwel behoorlijk wat calorieën in de soep, maar dit komt met name door de kokosmelk. Wil je het wat magerder maken dan kun je hier prima bouillon voor gebruiken. Of gebruik een mix van die twee. Je kunt ook bouillon gebruiken en dan nog een scheutje kokosmelk toevoegen om het wat magerder te maken.

De kip kun je vervolgens of koken (je kunt het meekoken met de zoete aardappel) of apart bakken. Ik vind het altijd wel lekker om de kip even lekker krokant te bakken in een apart pannetje, maar meekoken kan ook.

In het geval van meekoken met de zoete aardappels; je haalt de kip (nog niet in blokjes) dan uit de pan en je trekt het met twee vorken uit elkaar. Of snij het met een mes dat kan natuurlijk ook.

Na het pureren van de soep met de staafmixer stop je de kip weer terug. Even doorroeren en klaar.

Zoete aardappelsoep met kip | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zoete aardappelsoep met kip

Een lekker vullend soepje wat snel op tafel staat
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 el kokosolie
  • 2 flinke zoete aardappels de oranje, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1/2 tl gemalen gember gedroogd of 2 el geraspte verse gember
  • snufje kaneel plus een beetje extra voor decorering
  • 250 ml kokosmelk of gebruik een blok santen. zie notitie
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Instructies

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid naar smaak en bak ze krokant en gaar in een koekenpan met kokosolie of olijfolie
  • Neem een flinke pan/soeppan en verhit de kokosolie. Doe de blokjes zoete aardappel erbij en roer de gember en kaneel erdoor. Bak even aan en doe dan de kokosmelk erbij. Als het te dik is giet je er nog een beetje water bij, maar dit kan ook later nog.
  • Laat zachtjes doorpruttelen tot de zoete aardappel gaar is en zacht.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de blender, proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de kipstukjes erdoor en serveer meteen.
Gang: Soep
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: kipfilet, kokosmelk, zoete aardappel
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 748kcal, Koolhydraten: 47g, Eiwit: 38g, Vet: 48g, Verzadigd vet: 39g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Transvet: 0.02g, Cholesterol: 96mg, Natrium: 884mg, Kalium: 1565mg, Vezels: 9g, Suiker: 13g, Vitamine A: 28419IU, Vitamine C: 10mg, Calcium: 88mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze zoete aardappelsoep recepten:

Delen is fijn!