Simone's Kitchen

Zoete aardappelsoep met kip

Zoete aardappelsoep met kip | simoneskitchen.nl

Het is gek he, maar sinds ik de beslissing heb genomen om Paper Travels en Simone’s Kitchen samen te voegen zit ik weer helemaal in de flow. Ik had een beetje een blog crisis, wist niet zo goed meer waar ik nou over moest schrijven of op welk blog (haha) en het hebben van maar eentje is dan eigenlijk wel een ongekende luxe. Af en toe dan heb ik wel nog zo’n paniek momentje. Kijk ik naar Paper Travels en dan vind ik het zooooo zonde. Maar ja. Ik zal altijd wel zo’n twijfelachtig figuur blijven… 😉

Hoe dan ook; die nieuwsbrief wordt een beetje een lastig verhaal dus dat wordt dan alleen de keuze uit 1 x per week de rss update of elke dag. Of je kunt je natuurlijk via bloglovin abonneren. Dat is mijn favoriete methode. Simpelweg omdat ik dan in ieder geval niet elke dag honderd mailtjes krijg. Ik weet niet hoe het met jullie is maar daar heb ik er dan weer meer dan genoeg van.

Ik heb mijn webdesigner al gevraagd of de layout iets veranderd kan worden van de site zodat je beter kunt zien waar travel zit. Maar dat is ‘work in progress’.

Als jullie dit lezen zitten we alweer op dag 21 van de whole30! Gaat nog best hard eigenlijk en hoewel ik dit iets eerder schrijf (en dus nog niet weet hoe ik er op dag 21 tegenaan kijk) voel ik me goed. Heel erg goed eigenlijk. De pijn in mijn rug is weg. Nou ja bijna weg. Waardoor ik dan weer ga twijfelen aan de bult eruit snijden bij die achterlijke chirurg…. Nou ja ik kan er nog even over nadenken en kijken hoe het gaat.

In the meantime eten we echt wel lekker, al blijft ontbijten een dingetje. Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen is een soep van zoete aardappel. Tom vond hem aan de zoete kant, maar ja, duh.. zoete aardappel dus ja, dat wordt zoet he. Ik ben fan van die mooie oranje. De witte vind ik persoonlijk minder van smaak.

Meer recepten met zoete aardappel vind je hier

Zoete aardappelsoep met kip | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zoete aardappelsoep met kip

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gram kipfilet
 • 2 el kokosolie
 • 2 flinke zoete aardappels de oranje, schoongemaakt en in stukjes gesneden
 • 1/2 tl gemalen gember gedroogd of 2 el geraspte verse gember
 • snufje kaneel plus een beetje extra voor decorering
 • 250 ml kokosmelk of gebruik een blok santen. zie notitie
 • 1/2 tl zout
 • 1/4 tl zwarte peper

Instructies

 • Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid naar smaak en bak ze krokant en gaar in een koekenpan met kokosolie of olijfolie
 • Neem een flinke pan/soeppan en verhit de kokosolie. Doe de blokjes zoete aardappel erbij en roer de gember en kaneel erdoor. Bak even aan en doe dan de kokosmelk erbij. Als het te dik is giet je er nog een beetje water bij, maar dit kan ook later nog.
 • Laat zachtjes doorpruttelen tot de zoete aardappel gaar is en zacht.
 • Pureer de soep met de staafmixer of in de blender, proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de kipstukjes erdoor en serveer meteen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

11 comments

 1. Avatar

  Ah! Fijn weer uit je blog dip! 
  En een ande blog starten kan altijd nog he? Hahaha 😉

 2. Avatar

  Hmmm Lekker klinkt deze! Ik ben nog steeds op soepjes speurtocht. Inmiddels al een paar gemaakt inclusief jouw bloemkoolsoepje maar deze kan er ook nog wel bij 🙂

 3. Avatar

  Dit lijkt me heerlijk! Misschien mijn lieve vriendinnetjes vrijdag eens mee verassen als ze bij me komen eten. Bedankt voor dit receptje!

 4. Avatar

  Ik ga hem vanavond maken, ik ben dol op zoete aardappel dus ik ben benieuwd! 

 5. Avatar

  Vandaag geprobeerd, lekker! Vond ‘m iets te flauw (of had te weing zout gebruikt) dus ben een beetje los gegaan, maar dan ook met andere kruiden: een groentebouillon & rundvleesbouillonblokje, kardemom- en citroengraspoeder. Met name die laatste (met mate!) gaf ‘m net de twist die ik zocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!