Simone's Kitchen

Uiensoep met kip (paleo, whole30)

Uiensoep met kip (paleo en whole30)

Soepseizoen

Behalve dat het nu herfst is zoals ik dinsdag al liep te verkondigen, is het natuurlijk ook ideaal soepweer. Nu vind ik persoonlijk dat soep altijd lekker is. In de zomer een heerlijke koude gazpacho is top, snel en verfrissend en in de winter lekker vullende maaltijdsoepen zoals deze met kip en ui.

Uiensoep maar dan anders

Het is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met een oorspronkelijke Franse uiensoep (waarvan de link je naar de budgetversie brengt), maar heel stiekem vind ik deze misschien nog wel iets lekkerder. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de uien echt lang moeten bakken op hun gemakje om de goede smaak aan deze soep te geven. Dus niet halverwege denken; o zo is het wel goed. Ik ken mezelf een beetje. Ik vind het vaak ook te lang en denk dan: ach zo zijn ze toch wel glazig genoeg?

Maar de uien goed bakken maakt al het verschil in deze lekkere soep. Dus… je bent gewaarschuwd!

Uiensoep met kip
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Uiensoep met kip

Deze heerlijke uiensoep kun je natuurlijk makkelijk vega maken door de kip weg te laten Het is er lekker bij maar geen must.
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 kg uien 750 gr schoongemaakt gewicht, gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • Paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 2 el balsamico
  • 750 ml bouillon
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 el kokosolie
  • peper en zout

Instructies

  • Begin met het aanzweten van de uien. Smelt hiervoor de kokosolie in een grote soeppan en voeg de uien toe. Laat ze ongeveer 20-25 minuten rustig aan bakken. Je wilt dat de uien zacht worden. Voeg halverwege de tijd 2 el balsamico toe en de kruiden.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten.
  • Hou je van wat meer bite check dan halverwege hoe zacht de uien zijn.
  • Bak de kipdijfilet met peper en zout in de koekenpan bruin en gaar. Serveer met de soep en strooi er nog wat peterselie overheen.

Voedingswaarde

Calorieën: 364kcal, Koolhydraten: 30g, Eiwit: 22g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 1019mg, Kalium: 731mg, Vezels: 4g, Suiker: 13g, Vitamine A: 291IU, Vitamine C: 23mg, Calcium: 89mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!